112

Omfattende skunksag endte med syv fængselsstraffe: Kærestepar fra Herning dømt som bagmænd

Bagmændene til produktion af skunk på tre laboratorier havde bopæl i Herning

6. maj 2021, 10.26

Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING-TJØRRING Retten i Herning har idømt seks mænd og en kvinde fængselsstraffe på mellem 10 måneder og 2 år og 3 måneder for skunkproduktion og tyveri af el for flere hundredetusinde kroner.

Personerne blev anholdt i august og september 2020, da politiet ransagede på adresser i Tjørring, Havndal nord for Randers og ved Skjern.

Sagen omhandlede i alt knapt 100 kilo hash, som de syv personer blev kendt skyldige i at have produceret i forskelligt omfang.

Bagmænd fra lokalområdet

Da politiet ransagede, blev der fundet og beslaglagt henholdsvis 846, 616 og 334 cannabisplanter.

Et kærestepar fra Herning er blevet dømt som bagmænd i sagen. Det er 35-årige Ngoan Em Diep, som blev idømt 2 år og 3 måneders fængsel, mens hans kæreste, 34-årige Thao Be Thi Bui, blev idømt 2 års fængsel.

Ifølge anklager Nanna Krøyer Lundhøj boede de først på en adresse på Tjørring Hovedgade, men da huset blev ubeboeligt på grund af skunkproduktionen, flyttede de til en adresse på Danmarksgade med deres barn.

Her havde de ind imellem en 39-årig logerende, der havde rollen som gartner i laboratoriet i Tjørring.

Bang Van Pham, som han hedder, blev idømt 1 år og 3 måneders fængsel samt udvisning af Danmark.

Fire andre blev dømt for deres roller på laboratorierne i Randers og Skjern. 34-årige Khac Giang Ha blev idømt 1 år og 3 måneders fængsel for sin rolle som administrator i Randers.

32-årige Bui Phan Vien blev idømt 1 års fængsel. Politiet betragter ham som gartner på laboratoriet i Randers.

Nåede ikke at høste

I Skjern stod der Hong Ngoan Anh Diep på lejekontrakten, og den 37-årige mand blev idømt 1 års fængsel for sin rolle, mens den syvende dømte, en 28-årig mand, blev idømt 10 måneders fængsel for at være gartner på laboratoriet i Skjern.

Ifølge anklageren nåede de ikke at høste planterne, før politiet slog til, og derfor blev der dømt for forsøg på produktion af skunk i Skjern.

Alle de syv dømte er vietnamesiske statsborgere, hvoraf fire af dem har boet mange år i Danmark.

De seks blev tildelt en advarsel om udvisning, og retten fandt, at der var risiko for, at to af dem kunne være menneskehandlet. Derfor kan de ikke udvises.