Tryghed på fødestuen

Udgivet:20. maj 2022, 13.13

Læsetid:2 minutter

Mogens Jensen. Foto: PR-foto

Af Mogens JEnsen folketingsmedlem for Socialdemokratiet

BØRN Når et lille nyt familiemedlem kommer til verden, er det en stor begivenhed. Såvel fødsel som efterforløb skal være en tryg oplevelse for hele familien. Men for mange bliver starten på familielivet desværre kaotisk. Der er ingen tvivl om, at der er et stort pres på fødegangene - det mærker vi også i Midt- og Vestjylland. Mange fødende og ansatte har længe råbt højt for at gøre opmærksom på, at der bestemt er plads til forbedringer.

Derfor glæder jeg mig over, at vi nu har fordelt de 475 millioner kroner, som vi afsatte til at styrke tryghed og nærvær før, under og efter fødslen på finansloven.

Blandt andet er vi enige om, at der skal ansættes mere end 100 ekstra medarbejdere. De ansatte løber for stærkt, og det sætter sine spor på arbejdsglæden og hos de forældre, som tager imod en lille ny. Flere medarbejdere vil højne fagligheden og sikre bedre vilkår. Det er godt for de ansatte, og det er godt for familierne.

En tryg start på livet betyder også, at der er tid nok. Nu får førstegangsfødende ret til to dages barselsophold efter fødslen. Nogle vil gerne hjem så hurtigt som muligt, mens andre har brug for et par dage med rådgivning og vejledning i trygge rammer. Der skal være tid til at få amningen i gang og til at få svar på de mange spørgsmål, der melder sig, når man pludselig står med en nyfødt i favnen. Hvis man udskrives inden for 24 timer eller føder hjemme, har man ret til hjemmebesøg.

For rigtig mange er forældreskabet det mest skelsættende, der sker i deres liv. Det skal være en god oplevelse både før, under og efter fødsel for hele familien. Det er vi med den nye aftale kommet et godt skridt tættere på.

Indlæser debat