FCM styrker sundhedssektoren: Henter fysisk træner i Sønderjyske

Franskmanden Yannick Durand bliver ny head of physical performance i FC Midtjylland, der roterer rundt i klubbens sundhedsstab

Udgivet:16. maj 2023, 12.00

Læsetid:2 minutter

FC Midtjylland har hentet 38-årige Yannick Durand hos Sønderjyske i 1. division. Franskmanden får den officielle titel af head of physical performance. Foto: Balazs Popal/Ritzau Scanpix

FODBOLD Til den kommende sæson sker der en række ændringer i FC Midtjyllands fysiske sektor.

Således har den lokale superligaklub hyret den 38-årige franskmand Yannick Durand som ny head of physical performance.

Yannick Durand har en baggrund i atletik fra Bordeaux i hjemlandet Frankrig, men har sidenhen specialiseret sig i fodbold gennem otte år hos Sønderjyske, hvor han fortsat vil være ansat indtil udgangen af denne sæson.

- Yannick bliver ansvarlig for hele vores fysiske træningssetup. Det betyder, han kommer til at have hovedsansvaret for den fysiske belastning på en træningsuge både på og udenfor banen. Han kommer til at arbejde tæt sammen med resten af trænerstaben om at opnå den rette mængde af fysisk- og taktisk træning, siger head of high performance & sports medicine i FC Midtjylland, Thomas Bay.

Klubben oplyser, at Yannick Durand har stor erfaring med at strukturere fysisk træning i fodbold. Franskmanden har en kandidat i sportsvidenskab, som gør, at den nyansatte fysiske træner forstår at tænke fysisk træning ind i en fodboldkontekst.

- Yannick kommer med en profil, der gør, at vi kan lægge yderligere lag på vores arbejde med spillernes fysiske formåen. Vi tror på, at hans kompetencer kan blive en inspirator for fysisk træning helt fra »Guldminen« (friskolen i Ikast, red.) til akademiet og op på førsteholdet, siger Thomas Bay.

Ansættelsen af Yannick Durand træder i kraft efter sommerferien, hvor han starter op sammen med resten af den fysiske stab til forberedelserne af den nye sæson.

Nyoprettet stilling

Udover den eksterne rekruttering vil der også ske en intern omstrukturering af den fysiske stab. Her bliver Jeppe Qvist ansat i en nyoprettet stilling som head of individual development fra årgang U13 til U19. Indtil nu har han haft rollen som fysisk træner på FCM-akademiet.

Sidstnævnte rolle overtager ireren Ciaran O’Reilly, når han overgår til at være head of performance på akademiet. Han har indtil nu haft en rolle som lead performance coach på førsteholdet.

Thomas Bay vil i samme ombæring overgå til en ny rolle som performance director, hvor han skal stå for det overordnede ansvar for staben i klubbens fire sektorer: Performance, sports Science, medical og køkkenafdelingen.

Læs også
Løsning i denne uge: FCM er tæt på ny fysisk træner Løsning i denne uge: FCM er tæt på ny fysisk træner
Læs også
Løsning i denne uge: FCM er tæt på ny fysisk træner

Indlæser debat