Både Venstre og Socialdemokratiet svigter, Kristian Pihl Lorentzen

Udgivet:21. juli 2020, 15.21

Læsetid:3 minutter

Henrik Finn Edtwodth Andersen. Foto: PR-foto

Af Henrik Finn Edtwodth Andersen. Nordskrænten 58 Herning, byrådskandidat for Nye Borgerlige

UDLÆNDINGEPOLITIK 18. juli 2020 havde Kristian Pihl Lorentzen, medlem af folketinget for Venstre, et debatindlæg her i avisen med titlen »S slækker på udlændingepolitiken«.

Kristian Pihl Lorentzen har ret. Socialdemokratiet er, med hjælp fra blandt andre Radikale Venstre og Enhedslisten, ved at ødelægge de få stramninger af udlændingepolitikken, der trods alt er blevet indført.

Men lad os lige stoppe op og se lidt på Kristian Pihl Lorentzens eget parti, Venstre. For ét er, hvad Venstre og hr. Lorentzen forsøger at fremstå som, noget andet er virkeligheden.

Venstre har flere gange stemt for masseudstedelse af statsborgerskaber til migranter. Til kriminelle migranter. Da Marcus Knuth fra Det Konservative Folkeparti ved seneste afstemning om statsborgerskab gjorde opmærksom på, at der var kriminelle blandt de mange navne, så var Venstres reaktion ikke, at de kriminelle ikke skulle have statsborgerskab. Nej det var at være tavse og stemme for. Og Knuth og Det Konservative Folkeparti endte selvfølgelig også med at stemme for.

Senest har der været debat om, at der flere gange er observeret islamisk bøn midt i danske forlystelsesparker. Noget der selvfølgelig ikke høre hjemme blandt familier og turister, der er på hyggetur. Religion skal dyrkes på rette tid og sted.

Var Venstres reaktion så at tage kraftig afstand, at kritisere? Nej. I stedet skrev Kristian Jensen følgende på Twitter: »Er du nu blevet modstander af grundlovens §67? Religionsfrihed er en stærk dansk værdi, og det burde DF bakke op om«, som svar til Søren Espersens kritik af optrinnet.

Venstre bakker altså fuldt op om religiøse optrin midt i en dansk forlystelsespark, og samtidig har partiet tydeligvis ikke en forståelse for vores grundlov. Religionsfrihed er ikke det samme som rettigheder.

I debatten om hvorvidt personer med dobbelt statsborgerskab skal kunne vurdere nye ansøgninger om statsborgerskaber, har både V og S været ude at kritisere, at det overhovedet tages op.

Sidst men ikke mindst, så er Venstre jo i realiteten ikke interesseret i at tage et opgør med Socialdemokratiet og resten af venstrefløjens lempelser af udlændingepolitikken.

Vi har hos Nye Borgerlige flere gange bedt de andre partier herunder også Venstre om at skrive under (grundloven §42), så lempelserne kan komme til afstemning blandt danskerne. Men også her har både V og S svigtet.

Hos Nye Borgerlige vil vi ikke tillade offentlig særbehandling af Islam. Hverken i svømmehaller, daginstitutioner, på uddannelsessteder, sygehuse, plejehjem, forlystelsesparker eller andre steder i det offentlige rum.

Hos Nye Borgerlige ønsker vi ikke, at statsborgerskab skal tildeles indvandrere og efterkommere fra lande, der hviler på islamisk kultur og samtidig er overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne. De udgør en sikkerhedsrisiko for det danske folk.

Hos Nye Borgerlige mener vi, at alle kriminelle udlændinge skal udvises konsekvent efter første dom. Hvis de ikke rejser ud med det samme eller efter strafafsoning, skal de tilbageholdes, indtil deres udrejse kan arrangeres. Kriminelle udlændinge skal ikke have lov at færdes frit i samfundet.

Hvad mener Venstre og Socialdemokratiet egentlig? Svaret blæser i vinden. Men et har I til fælles: I mener ikke, hvad I siger, når det kommer til stykket.

Med Jakob Ellemann i spidsen for Venstre ser vi desværre et parti, der nærmer sig de radikale mere og mere.

Hvor længe kan Inger Støjberg se til, mens hendes parti bliver mere og mere »radikaliseret«?