Fra Lokal Avisen: Nye kandidater støtter hinanden

Socialdemokratiet har sat navn og ansigt på de to kandidater fra Vildbjerg, der skal på stemmesedlen til november

19. marts 2021, 06.58

Jeanette Kæseler Hoffmann og Henrik Jensen er Vildbjergs bud på to socialdemokrater i byrådet fra næste år. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Da der var kommunalvalg sidste gang i 2017, var hverken Henrik Jensen eller Jeanette Kæseler Hoffmann medlemmer af Socialdemokratiet. Det er de blevet i mellemtiden, og nu optræder de også på stemmesedlen, som vælgerne skal krydse af på 16. november.

- Jeg har altid interesseret mig for politik, og da børnene var flyttet hjemmefra, fik jeg mere tid til det, og sidste år blev jeg formand for lokalafdelingen, fortæller Henrik Jensen, som blev medlem i 2018.

Jeanette Kæseler Hoffmann løste medlemskort for et halvt år siden.

- Det skete på grund af alle de besparelser, der sker på kommunens specialområde. Jeg er selv mor til et specialbarn, og i og med, jeg har startet lidt et oprør først som næstformand og senere som formand for en skolebestyrelse, har jeg været med til at få nogle politikere i tale, og på den måde har jeg snuset til det lokalpolitiske. Og jeg synes, specialområdet trænger til et løft, siger Jeanette Kæseler Hoffmann.

- Jeg kan godt være rapkæftet uden at skulle ind i politik, men nu da Lars Krarup stopper, så er det nu, at vi skal have noget mere rødt ind i byrådet, siger Jeanette Kæseler Hoffmann.

Aktiv i politik

Hun nævner, at der er flere måder at være politisk aktiv på: Nogle gør det for at støtte en sag og synspunkter, andre for at være aktiv i det frivillige foreningsapparat, som lokalpolitik også er, og så kan man stille op og måske blive valgt.

- Jeg vil gerne ind der, hvor jeg kan ændre noget. Jeg synes, jeg har noget at bidrage med, siger Jeanette Kæseler Hoffmann.

Henrik Jensen nævner, at de to nye kandidater i lokalpolitikken kan støtte sig til hinanden. Både når det gælder det at være ny kandidat, og når det gælder de forskellige områder, der er fokus på.

Mens Jeanette Kæseler Hoffmann har en stor interesse for det sociale område, er Henrik Jensens interesser mere teknik, miljø og natur. Han stammer fra landet lidt uden for Aulum, og der i Venstreland har han også stemt Venstre, men i årenes løb er han blevet mere og mere rød.

- Jeg vil hellere have velfærd end skattelettelser, siger Henrik Jensen, som udtrykker stor støtte til lokalsamfundene i Herning Kommune.

- Det er vigtigt at bevare de lokale væresteder - sådan noget som en BMX-bane eller den lokale skole. Vi skal støtte de initiativer, der er lokalt for at gøre de mindre samfund attraktiv, siger Henrik Jensen.

Tidlig indsats

Hans kvindelige kandidatkollega mener, at Herning Kommune skal tilbage med tidlig indsats og langsigtede løsninger på børne- og familieområdet.

- Vi skal væk fra, at der bliver sat en masse skibe i søen og så lader dem sejle. Der skal planlægning til i stedet for at slukke ildebrande, siger Jeanette Kæseler Hoffmann.

De har begge haft overvejelser ved at stille op: Nemlig en forventning om, at de skal have styr på en masse detaljer.

- Men vi er jo så mange kandidater, der kan hjælpe hinanden. Jeg er et hoved, jeg er et talerør, og jeg har et bagland, der har meget erfaring. Jeg skal ikke have styr på det hele, siger Jeanette Kæseler Hoffmann.

Henrik Jensen tilføjer: - Vi er spændt på at skulle til valg, men Jeanette og jeg kan læne os op ad hinanden, siger han.

- Det er første gang, vi er med i en valgkamp, så vi er ikke eksperter i, hvordan det kommer til at foregå, siger Henrik Jensen.

Kandidater

Til november er der kommunalvalg, hvor der skal vælges medlemmer til byrådet i Herning Kommune. Byrådet består af 31 medlemmer.

I mange år har Venstre med borgmester Lars Krarup haft flertal i byrådet, men der sker noget helt nyt til efteråret, da Lars Krarup ikke genopstiller.

De politiske partier er i gang med at opstille kandidater. Socialdemokraternes afdeling for Trehøje og Aulum/Haderup får Jeanette Kæseler Hoffmann og Henrik Jensen på listen. Desuden er Socialdemokraternes spidskandidat til byrådet og nuværende gruppeformand, Tommy Tønning, bosat i Aulum.

Jeanette Kæseler Hoffmann er 40 år gammel og arbejder som socialpædagog i en børnehave.

48-årige Henrik Jensen er oprindeligt uddannet industri-laborant og har arbejdet på Blücher i over 20 år. Han har også været i produktionen, men er nu i administrationen, hvor han håndterer varer og papirer til specialopgaver.

Indlæser debat...