Farvel til en skole

Sidste glimt af Præstelundskolen samt præsentation af det, der kommer i stedet

Udgivet:16. juni 2022, 12.55

Læsetid:1 minut

Klokken faldt i slag for Præstelundskolen i august sidste år, hvor eleverne i samlet trop gik til Centerparken og tog Artium i besiddelse. Foto: Henrik Ole Jensen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

9 måneder siden

BRANDE Der er formentlig en del, der på lørdag vil lægge vejen forbi Præstelundskolen.

Den har dannet rammen om hverdagen for rigtig mange tidligere lærere og elever i Brande.

For blot en håndfuld år tilbage var der ingen, der havde fantasi til at forestille sig, at det snart var slut med Brandes store skole, der havde mere end 60 år på bagen.

I begyndelsen af 2017 blev der konstateret skimmelsvamp på skolen. Store dele af skolen blev spærret af, og de ældste elever flyttede ind i pavillonbygninger, der blev lejet. Samtidig vurderede forvaltning og byrådet, om det kunne betale sig at sætte ind mod svampeangrebet på skolen.

Resultatet blev, at man hævede det hvide flag og gav fortabt og i stedet iværksatte den proces, der førte til skolen og multibygningen i Centerparken, nemlig Artium.

Artium blev indviet ved skoleårets begyndelse, og siden da har Præstelundskolen stået tom.

Kom og sig farvel

Nu forsvinder den snart for at give plads til fordel for et nyt projekt. Der skal nemlig opføres boliger på stedet.

På lørdag bliver der mulighed for officielt at tage afsked med den gamle skole. Der vil blive tilbudt rundvisninger, ligesom planerne for det kommende boligprojekt vil blive præsenteret. Imens kan børnene så boltre sig i gymnastiksalen, hvor diverse redskaber er linet op til en god gang »Jorden er giftig«.