Om Borgerlistens budgetforslag: Misinformation

24. september 2021, 13.38

Erling Præstekjær. Foto: Flemming Hansen

BUDGETFORSLAG Jeg sidder i dette øjeblik med dagens spændende udgave af Herning Folkeblad (23. september 2021).

Der er Borgerlisten ude med en gang misinformation i deres budgetforslag, der er jo i den grad noget, der halter.

En af tingene, jeg faldt over, er, at de vil spare 11 procent på den kommunale administration, så vi kan komme ned på samme niveau som Holstebro. Denne øvelse vil frigive 48 millioner kroner.

Jeg vil da medgive, at det kunne være dejligt at bruge de penge til borgernær velfærd. Men der er altså store huller i den beregning.

På siden før deres budgetforslag, er der meget belejligt en analyse af, hvad kommunerne bruger på deres administration, og den viser minsandten, at Borgerlisten tager fejl, jeg skulle måske sige endnu en gang.

De tørre tal i analysen viser, at der kun er fire kommuner i Danmark, der har en billigere administration end Herning, fire kommuner, mærkeligt nok er Holstebro ikke en af dem.

Tallene fortæller, at Herning bruger 7594 kroner pr. indbygger og forventer, at tallet ender på 8823 kroner pr. indbygger.

De samme tal for Holstebro er 8220 kroner pr. indbygger og 9071 kroner pr. indbygger.

Så vi har altså allerede en billigere administration end Holstebro Kommune, og forventningen er også, vi bliver ved med at have det.

I den forbindelse vil jeg da sende en stor ros til vores administration i Herning med kommunaldirektør Erik Hattens i spidsen - i gør det rigtig godt.

Så det var altså endnu en gang misinformation fra Borgerlisten, måske er der andre ting i deres budgetforslag, der ikke hænger sammen?

Læs også
En anden vej for Herning end flertallets: Borgerlisten kommer med eget budgetforslag
Abonnement

Indlæser debat...