1100 elever går i klima-køkkenet

Skoleelever fra Ikast-Brande skal lave forårsruller uden kød

17. oktober 2019, 13.07

Nordre Skole i Ikast deltager med hele 12 klasser i GoCook. Foto: Christian Sjurman

IKAST-BRANDE Klimadebatten har sneget sig ind over alt - også i de danske skoleklasser.

Men hvordan lever man egentlig klimavenligt?

Det udforsker 150.000 danske skolebørn, når de efter efterårsferien går i køkkenet i kamp for klimaet. I Ikast-Brande Kommune er de også med.

Hvordan smager en burger eller en forårsrulle, når der ikke er kød i? Og hvordan er det nu lige med den nye klimavenlige madpyramide?

Det skal skoleelever fra Ikast-Brande Kommune undersøge, når de sammen med GoCook og 150.000 andre danske skolebørn går i skolekøkkenet for at eksperimentere med klimavenlige fødevarer og måltider i efterårets store GoCook-projekt.

Smagekasser bestilles

Det er 12. år i træk, at landets skoler kan bestille smagekasser hos Coop, og de 150.000 danske skoleelever, som skal arbejde med undervisningsmaterialet, skal både på opdagelse i bælgfrugternes farverige verden, lære om kødets klimaaftryk, madspild og så skal de selv svinge pander og paletkniv, når kassens mange råvarer skal tilberedes.

Skoleelever over hele landet laver klima-lækre danske forårsruller og veggiesliders fra næste uge og to uger frem.

Blandt disse er Nordre Skole deltager med 12 klasser, Præstelundskolen med syv klasser, Dalgasskolen med seks klasser, Nørre Snede Skole med fire klasser samt Bording Skole deltager med to klasser.