
Stormagasiner siger stop: Fjerner »Løvens hule«-badetøj fra herningensers firma
Flere stormagasiner har fjernet varer fra Copenhagen Cartel - med herningenseren Katrine Lee Larsen i spidsen - fra hylderne, fordi fiskenettene ikke stammer fra havet, som fortællingen ellers lød på
Udgivet:20. marts 2023, 14.00
Læsetid:2 minutter
Katrine Lee Larsen har tidligere fortalt, at bikinerne fra Copenhagen Cartel er lavet af plastik fra verdenshavene, men nu er den beskrivelse blevet ændret. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
2 måneder siden
IVÆRKSÆTTERI Tidligere har man kunnet købe badetøj fra iværksætterselskabet Copenhagen Cartel, der er kendt fra Løvens Hule, i flere forskellige stormagasiner herhjemme. Men det er der - i hvert fald for en stund - sat en stopper for, har flere medier som blandt andet BT, Finans og nichemediet sustainreport afsløret.
Grunden til det skal findes i den måde, produkterne er blevet markedsført på. For fortællingen har hele tiden været, at badetøjet bliver lavet af plastik, som stammer fra fiskenet, der er fisket op af verdenshavene, men det holder tilsyneladende ikke helt vand. Ifølge medierne er det nemlig kun 0,1 promille af produkterne, der er fiskenet hentet fra havet. Resten er fiskenet fra eksempelvis danske havne eller fiskeopdræt.
Efter en henvendelse fra B.T har Katrine Lee Larsen nemlig erkendt, at det ikke var helt sandt. Det har fået Forbrugerrådet Tænk til at udtale kritik af virksomheden, mens både Magasin og Illums Bolighus indtil har videre fjernet produkterne.
- I det øjeblik, vi blev gjort opmærksomme på situationen med Copenhagen Cartel, gik vi i dialog med dem, som det er normal procedure hos os. Mens vi undersøger sagen, har vi besluttet at tage deres produkter af hylderne på Magasin.dk og i de fysiske forretninger, siger indkøbsdirektør Esben Hougaard til B.T.
Har ændret beskrivelse
Katrine Lee Larsen oplyser til Finans, at Copenhagen Cartel siden deltagelsen i »Løvens hule« har ændret beskrivelsen af, hvor stor en andel fiskenet fra havene udgør i selskabets produkter.
Virksomheden arbejder med en samarbejdspartner, Econyl, og dengang fik Copenhagen Cartel nogle andre oplysninger fra leverandøren, som altså var det, man fortalte om.
- Vores eksisterende materialebeskrivelse af vores badetøj er i overensstemmelse med de retningslinjer, vi har modtaget fra vores leverandør. Her beskriver vi også, at Econyl er genanvendt nylon og består blandt andet af gamle fiskenet, men også tæpperester og andet nylonaffald. Det stemmer overens med vores resterende kommunikation, fortæller iværksætteren i et skriftligt svar til Finans.
Samtidig fortæller hun også, at Copenhagen Cartel nu har ændret beskrivelsen af produkterne, fordi man ikke ønsker at vildlede nogen.
Nu står der i stedet, at de gamle fiskenet kan komme fra eksempelvis fra havne, havet, fiskeri og fiskeopdrættere.
Copenhagen Cartel fortæller til Finans, at virksomheden ikke regner med, at sagen får store konsekvenser for virksomheden, fordi forventningen er, at produkterne vil være tilbage på hylderne hos magasinerne inden længe.
Det har ikke været muligt at få yderligere kommentar fra Katrine Lee Larsen.


Herningenser dykkede blandt affald: Nu laver hun bæredygtigt badetøj af efterladte fiskenet


Herning-iværksætter efter Løvens Hule: Det var fuldstændig vanvittigt - nu skal vi tidoble salget i år
Indlæser debat