Efter menneskelig testfejl i Vildbjerg: 454 pcr-tests nåede ikke frem til analyse i tide

Der vil nu være ekstra åbent og »hurtigspor« til de berørte i de kommende dage

14. april 2021, 13.57

Foto: Henrik Ole Jensen

VILDBJERG På grund af en menneskelig fejl nåede 454 PCR-test indsamlet i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter desværre ikke frem til analyse i tide. Det fortæller Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

De berørte test blev indsamlet søndag, men de kunne på grund af en forglemmelse først afleveres til analyse så sent, at svarfristen på 48 timer ikke kunne overholdes.

Prøverne er derfor kasseret og prøvesvaret er på Sundhed.dk angivet som inkonklusiv - som betyder, at testsvaret ikke har vist et klart svar, eller at analysen er mislykket.

Den lægefaglig direktør hos Præhospitalet, Per Sabro Nielsen, beklager fejlen og de ulemper, den har medført for borgere, der blev testet søndag 11. april i sportscentret.

- Jeg kan udmærket forstille mig, hvor frustrerende det må være at erfare, at prøverne ikke er blevet analyseret. I situationen er det bedste, vi kan gøre, at skrue op for antallet af pcr-testtider (i halsen) og sætte ind med ekstra hurtigtest (i næsen) i de kommende dage, forklarer Per Sabro Nielsen i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Vi tilbyder også alle, der har fået svaret inkonklusiv efter søndagens fejl i Vildbjerg, at de i morgen torsdag 15. april kan få en ny test uden tidsbestilling. Borgerne skal blot medbringe testresultatet fra Sundhed.dk på mobiltelefon eller print, så bliver de ledt uden om evtuel kø.

Udover flere pcr-test og hurtigspor til de ramte borgere bliver der også mulighed for at få lavet hurtigtest torsdag, fredag og lørdag i Vildbjerg.

Dermed er der i denne uge ekstraordinært mulighed for at blive testet alle dage fra klokken 9–16 i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

Indlæser debat...