Fyringer hos MCH: Nedlægger 66 stillinger

Her til formiddag har medarbejderne fået besked om spareplanen

31. august 2020, 10.22

MCH-direktør Georg Sørensen er her fotograferet ved den seneste Formland-messe, som i august var den første messe i fem måneder. Foto: MCH

FYRINGER MCH A/S nedlægger 66 stillinger, som både omfatter afskedigelser og naturlig afgang. Det oplyser Herning-virksomheden i en pressemeddelelse.

- Vores forretning er baseret på, at mange mennesker mødes. Af sidste års flere end en million besøgende i MCH deltog 97 procent i arrangementer for flere end 500. Nedlukningen i marts og de efterfølgende restriktioner betød, at vi i mere end fem måneder hverken havde gæster, aktiviteter eller nogen form for indtægter, udtaler Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

Meget svær situation

I august var det muligt for MCH i begrænset omfang at gennemføre Formland-messen, der dog som forventet var betydeligt mindre end normalt. Koncernens øvrige aktiviteter indenfor kultur samt møder og kongresser er ligeledes stadig alvorligt ramt af forsamlingsforbuddet på 500 personer. Det betyder, at der er meget lange udsigter til en normalisering af MCH’s forretning.

- Det er en meget svær situation, vi står i, og den forværres yderligere af, at forberedelsestiden på vores arrangementer er meget lang. De stadigt gældende restriktioner samt usikkerheden omkring fremtiden betyder, at vi også har nedjusteret forventningerne til 2021 væsentligt, siger Georg Sørensen.

Redningspakke i juni

Spareplanen kommer i forlængelse af den økonomiske redningspakke, Herning Kommune og Agromek var involveret i tilbage i juni måned.

For at få penge i kassen og undgå konkurs valgte MCH at sælge størstedelen af fodboldstadionet MCH Arena. Herning Kommune købte tre af de fire tribuner på MCH Arena for 51,5 millioner kroner. Agromek, som er medejer i MCH, købte en del af de kommercielle faciliteter på den fjerde tribune for 10 millioner kroner.

Denne aftale sikrede dermed 61,5 millioner kroner til MCH, som stod akut og manglede likviditet.