Endnu en fredagssejr: Blue Fox nedlagde Esbjerg

Efter en stille start afgjorde Blue Fox dysten mod Esbjerg i sidste periode

Udgivet:30. september 2022, 21.08

Læsetid:2 minutter

Lukas Lundvald i den grønne uniform, som Blue Fox fredag spillede i for at hylde de danske soldaterveteraner. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

ISHOCKEY Med en sejr på 4-1 over Esbjerg cementerer Herning Blue Fox positionen i den bedste del af Metal Ligaen. Holdet har nu tre sejre på stribe.

Nøjagtig som det var tilfældet sidste fredag mod Herlev, virkede Blue Fox-spillerne ikke helt i gear fra kampens start i Kvik Hockey Arena. Esbjerg dominerede, men siden overtog hjemmeholdet styringen. Perioden endte dog uden mål.

I anden periode tog Blue Fox dominansen. Den hyperfarlige back Kevin Tansey scorede sit syvende sæsonmål. Brett Perlini vandt en faceoff i Esbjergs zone. Tansey fik pucken, tog et enkelt træk på en Esbjerg-spiller og tog så skuddet. 1-0 og stor jubel i arenaen, hvor der også var et par busfulde Esbjerg-fans.

Udligning ud af det blå

Det lugtede herefter af flere mål til herningenserne, men alligevel udlignede Esbjerg i det, der lignede en helt ufarlig situation. Blue Fox-backen Jakob Jessen kørte helt upresset ned i egen zone for at hente pucken. På vej rundt om eget mål mistede han balancen, så pucken gik hen til staven af Andreas Grundtvig. Han kunne lægge pucken af til Edgars Kulda, der let scorede fra kort afstand. Sort uheld for Blue Fox, der stort set ikke havde været truet foran eget mål i den periode der endte 1-1.

I tredje periode var Esbjerg i glimt farlige. Macmillan Carruth måtte ud i en dobbeltredning, og lidt senere prellede et skud af på overliggeren.

Men Blue Fox overlevede de problemer og svarede igen. I løbet af blot 19 sekunder scorede holdet to gange.

Først ved Brett Perlini og siden ved Thomas V. Andersen. Begge scoringer kom efter kvikt Herning-spil efter at have vundet pucken.

3-1 og otte minutter tilbage på kampuret.

Lukas Lundvald lukkede til 4-1, da han scorede i det tomme net, da Esbjerg satsede uden målmand i kampens sidste minutter.

Det var Lundvalds første kamp i Metal Ligaen for Blue Fox, efter at han blev skadet lige før sæsonstart. Til gengæld var holdet uden Phillip Marinaccio, der i tirsdags mod Aalborg. blev ramt hårdt i hovedet af en puck. Han fik et brud i ansigtet og er ude på ubestemt tid.

Heller ikke Lukas Bang og Petter Hansson var blevet klar til kamp. Allerede i første periode måtte backen Tristan Pomerleau opgive at spille videre. Men det var altså ikke nok til at skabe de store problemer, selv om Blue Fox herfra blot spillede med fem backer.

Støttede soldaterveteraner

Herning-mandskabet spillede i specielle camouflage-farvede dragter for at støtte de danske veteraner gennem DGI’s soldaterprojekt, og der blev samlet ind blandt de små 2000 tilskuere.

Næste kamp for Blue Fox bliver en »returkamp« på tirsdag i Esbjerg.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Ishockey

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere