Mindeord: Tidligere direktør og livsnyder er her ikke mere

Udgivet:03. december 2022, 10.00

Læsetid:2 minutter

Erik Brandbye, Herning, bliver i mindeord betegnet som både en livsnyder, en hyggelig vært samt en kærlig far og en kærlig og omsorgsfuld ægtemand. Foto: Privatfoto

2 måneder siden

MINDEORD Familien skriver mindeord over tidligere virksomshedsrådgiver og direktør Erik Brandbye, Th. Nielsens Gade, Herning, der døde 14. november:

Vi har mistet vores kære Erik Brandbye, født 11. marts 1939 i Aarhus.

Erik Brandbye er opvokset i Aarhus, Ikast og senere Silkeborg, hvor han blev nysproglig student fra Th. Langs Gymnasium i 1958 samtidig med Lissi, som han blev gift med i 1962 - sammen fejrede de diamantbrylluppet i august 2022.

Efter studentereksamen aftjente Erik sin værnepligt i marinen og sejlede 14 måneder med fiskeri- og inspektionsskibet Thetis ved Færøerne og Grønland - den første ud af mange uforglemmelige oplevelser, som han og Lissi samlede på dels gennem rejser med både børnene Henrik og Anne og rigtig gode venner. Den største oplevelse blev de tre år, familien boede i Perus hovedstad, Lima. Erik var udsendt af Poul Bergsøe & Søn og arbejdede som administrerende direktør for Bera del Peru, et metalraffinaderi (primært bly, tin, zink og kobber). Når tiden og lejligheden bød sig, rejste familien rundt i landet og andre steder i Latinamerika.

I 1983 flyttede familien fra Holte til Herning, hvor Erik arbejdede som direktør i Herning Beholderfabrik, der blev grundlagt af fabrikant Erik Roug i 1959.

Efter tre år stiftede Erik sit eget firma og blev selvstændig virksomhedsrådgiver og fik snart nogle opgaver, der førte til bestyrelsesposter og senere formandsposter. Som sådan arbejdede han i 26 år. Altid meget omhyggelig og med visioner, der skulle være orden i sagerne.

Erik var medlem af Herning Rotary Klub 1983-2018. I midten af 1990’erne var han formand for Herning Golfklub.

Ved siden af at være en dygtig forretningsmand var Erik også en mand, der kerede sig om familien, og han var meget stolt over sine to børn og to børnebørn.

Eriks store hobby var madlavning. Han var fantastisk dygtig og lærte gerne fra sig i vennekredsen, når mændene skulle lave mad til damerne. Opskrifterne var færdigredigerede til antal portioner, for der skulle også være orden i køkkenet. Glæden og interessen for mad var en af de mange ting, han også har givet videre til børn og børnebørn. Erik var en livsnyder, satte pris på god mad og et godt glas rødvin og lagde vægt på at leve livet og hygge sig. En god taler og fantastisk historiefortæller; mange vil mindes hans historier, hvor underholdningsværdien til tider kom før sandhedsværdien.

Erik Brandbye døde på Skejby Sygehus 14. november 2022 efter at være blevet ramt af nervebetændelsen Guillain-Barré syndromet 19. september. Efter seks hårde uger i respirator valgte han at stoppe, mens han selv havde evnen til at vælge. Han ønskede, at vi skulle huske ham, som han altid havde været: en hyggelig vært, en god ven, der lagde vægt på at nyde livet, en kærlig far, svigerfar, bedstefar og en kærlig og omsorgsfuld ægtemand. Erik vil blive savnet meget.

Æret være hans minde.

Indlæser debat