Mindeord: Trine Christiansen er død - var tidligere sygeplejerske, underviser og fan af Emma Gad og flot tøj

Udgivet:29. november 2021, 15.03

Læsetid:2 minutter

Trine Christiansen, tidligere sygeplejerske og underviser, boede i Gjellerup og blev 67 år. Foto: Privatfoto

MINDEORD Bent Christiansen har indsendt et mindeord om sin hustru, Trine Christiansen, tidligere sygeplejerske og underviser, der er gået bort

Trine Christiansen, Gjellerup, der var ramt af en meget aggressiv kræftsygdom, er stille sovet ind på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande. Hun blev 67 år.

Hun var født i Fredericia, blev uddannet som sygeplejerske fra Vejle Sygeplejeskole og efteruddannet i ledelse og administration på Aarhus Universitet. Hun arbejdede på adskillige intensivafdelinger som afdelingssygeplejerske og en kort periode i hjemmeplejen i Herning Kommune.

Men det blev undervisningen, hun koncentrerede sig om. Det begyndte på sygeplejeskolerne i Vejle og Holstebro. Derefter var hun med til at starte Social & Sundhedsskolen i Herning, hvor hun blandt andet i en periode var tillidsmand og sad i skolens bestyrelse. Skolen var vokset fra tre til 125 medarbejdere, da hun efter et langt virke lod sig pensionere 31. januar i fjor. Hun slap dog ikke sygeplejegerningen helt, for fra maj til august meldte hun sig og vaccinerede mod covid-19 på centret i Ringkøbing.

Hun var også uddannet zoneterapeut og virkede i privaten i 30 år, ligesom hun underviste kommende zoneterapeuter.

Trine Christiansen var en kvinde med en fast vilje og sine meningers mod. Ingen var i tvivl om, hvem der var på vej, når man hørte hendes skridt på gangene. Hun elskede flot tøj, højhælede sko og var angiveligt den første kvinde, der turde gå med hat gennem Herning midtby.

Hun var et festligt midtpunkt i enhver forsamling og yndede at holde tale - med flittige referencer til både Emma Gad og citatbogen. Hun var også et familiemenneske og elskede at have familie og venner om sig - gerne med god mad og vin. Hun var også den, der stillede op, når nogen havde brug for en hjælpende hånd.

Familien tabte sit hjerte til Husby og satte flere sommerhuse i stand. De sidste år blev det meste af tiden tilbragt i et pragtfuldt ombygget sommerhus på Kjærgaardsvej i Vester Husby. Her kom interessen for blomster i fuldt flor med hele 38 krukker.

Trine Christiansen efterlader sin mand, Bent Christiansen, der også er pensioneret efter et langt arbejdsliv med blandt andet drift og rationalisering af virksomheder i Danmark og Sverige, en datter og svigersøn i Aarhus, en søn og svigerdatter i Silkeborg og tre børnebørn.