Final4-håbet forsvandt: Blue Fox tabte stort på hjemmebane

Uskarpe Blue Fox blev sat på plads af Rungsted

17. november 2020, 21.13

Pontus Netterberg (t.v.) spillede sin første kamp på Kvik Hockey Arena. Foto: Flemming Hansen

ISHOCKEY Kravet til Blue Fox var klokkeklart før tirsdagens hjemmekamp mod Metal Ligaens førerhold, Rungsted Seier Capital. Tre point skulle på tavlen, hvis håbet om en plads i denne sæsons pokalturnering, Final4, skulle holdes ved lige.

Men Rungsted slukkede det håb med en sejr på 5-1.

Gæsterne tog føringen allerede efter fem minutter, hvor Matias Persson sendte pucken i nettet fra distancen. Den føring holdt perioden ud, selv om Blue Fox havde fordelen af flere powerplays, men skarpheden i de situationer manglede totalt.

Knapt midtvejs i anden periode begyndte det at gå stærkt. Tre mål i løbet af syv minutter - et i powerplay og et andet med en afventende Blue Fox-udvisning - sendte Rungsted foran med hele 4-0. Nordsjællænderne havde klart nemmere end Herning ved at spille sig til chancerne, og de skulle ikke bruge mange skud på at score deres mål.

Omvendt havde Rungsted også heldet. Målet til 2-0 så klart ud til at blive sparket ind med skøjten, hvilket ikke er lovligt, men dommerne lod scoringen stå.

Håb blev hurtigt slukket

Markus Jensen fik reduceret til 1-4 med to minutter tilbage af perioden og fik trods alt givet lidt håb til holdet før de sidste 20 minutter.

Men det håb døde hurtigt. Blue Fox begyndte perioden u undertal, og det udnyttede Rungsted til at bringe sig på 5-1. Kort herefter var der endnu en udvisning til Blue Fox, og så var det svært at tro på mirakler.

Men trods de hårde kendsgerninger kæmpede Blue Fox-spillerne godt på i hele tredje periode. Der var også chancer, men heldet var bestemt ikke med Blue Fox denne aften. Samtidig vil holde nok sige, at de bestemt ikke havde dommertække denne aften ...

Kampen sluttede trist med at Rungsteds Mathias L. Hansen i en hændelig situation slog hovedet og måtte have behandling på isen, efter at være blevet slået bevidstløs. Det grimme uheld betød samtidig, at kampen blev stoppet med 13 sekunder tilbage, mens spilleren lå til behandling og blev lagt på en båre og kørt fra isen og videre på sygehuset.

Rungsted Seier Capital oplyser tirsdag aften på deres Facebook-side, at den uheldige spiller er kørt på sygehuset, men han er efter omstændighederne rimelig frisk og kan glæde sig over holdets sejr.

De to hold mødes igen på søndag - også i Herning.