Herning-professor udpeget til at hjælpe erhvervsforskningen

Innovationsfondens erhvervsforskerudvalg har fået en ny næstformand. Han hedder René Chester Goduscheit og er professor i Herning

11. februar 2020, 13.48

René Chester Goduscheit er blevet valgt som næstformand i erhvervsforskningsudvalget under Innovationsfonden. Foto: PR-Foto

FORSKNING I fremtiden vil dansk erhvervsforskning få hjælp fra professor René Chester Goduscheit ved Aarhus Universitets afdeling i Herning. Han er netop blevet udpeget til næstformand for Innovationsfondens Erhvervsforsker-udvalg, der bedømmer ansøgninger til erhvervs-ph.d.’er og postdocs, som finansieres af Innovationsfonden.

- Fonden bidrager til relevant forskning, mens den samtidig skaber vækst og værdi hos virksomheder og det danske samfund. Det udmønter sig i forskning og innovation på højt niveau, og den positive indsats ser jeg frem til at bidrage til, siger René Chester Goduscheit i en pressemeddelelse.

Innovationsfonden er sat i verden for løse samfundsmæssige udfordringer igennem funding af blandt andet forskning, der har potentiale til at skabe vækst eller løse de udfordringer, som Danmark står over for.

Vigtig kompetence

Netop kendskabet til samspillet mellem forskning og erhvervslivet er ifølge René Chester Goduscheit en vigtig kompetence, som han bringer med sig ind i formandskabet, mener han.

- Forskningskvalitet og -relevans udelukker ikke hinanden. På instituttet kombinerer vi forskning i international klasse, mens vi har stor fokus på relevans for private virksomheder. Ambitionen om at kombinere forskning og relevans er også det bærende princip i Erhvervsforsker-udvalget. Så jeg ser meget frem til at fungere som næstformand, siger René Chester Goduscheit.

Samspil med Lundbeck

Han skal bestride formandskabet sammen med udvalgsformand Ingrid Sofie Harbo, vicedirektør i biometrics i Lundbeck, hvor begge vil være involveret i den strategiske udvikling af Innovationsfondens erhvervsforskerordning.

Ifølge Tove Enggrob, der er programchef i Innovationsfonden, har fonden fundet et godt match til formandskabet i Erhvervsforsker-udvalget.

- Vi lægger vægt på, at de supplerer hinanden. Formand Ingrid Sofie Harbo er virksomhedsrepræsentant med afsæt i sundheds- og naturvidenskaberne, mens René Chester Goduscheit har blik for universitets- og samfundsvidenskabsperspektivet, siger Tove Enggrob.

Hun tilføjer, at professoren udmærker sig ved, at han selv forsker i innovation og har blik for, hvordan forskning omsættes til praksis.