DBU-boss: Landsholdet må kun spille i Parken, Brøndby og Herning

20. februar 2020, 13.52

Danmark vender tilbage til MCH Arena 27. marts, når landsholdet tager imod Færøerne i en testkamp. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD Hvis det danske herrelandshold skal spille landskamp i provinsen, skal det være i Herning. Det fremgår af en historie i Horsens Folkeblad.

Her spørger avisen DBU’s fodbolddirektør Peter Møller, om Horsens igen kan komme i spil til at huse en landskamp. Det afviser Peter Møller på grund af blandt andet strenge krav til spillestederne fra det europæiske fodboldforbund UEFA.

Dermed har herrelandsholdet aktuelt kun tre mulige hjemmebaner - blandt andet på MCH Arena.

- Vi skal afvikle vores landskampe i Parken, Brøndby eller Herning. Det er fint med Herning, fordi de har gode faciliteter, også til at træne på, men vi må være ærlige og sige, at Horsens næppe får en A-landskamp igen, fordi UEFA har afskaffet træningskampene, lyder det fra fodbolddirektøren til Horsens Folkeblad.

Peter Møller understreger samtidig, at hvis Aarhus får bygget et nyt storstadion, vil Østjylland naturligvis atter være i spil til landskampe.

MCH Arena skal allerede 27. marts være vært for det danske landshold, når Eriksen og co. tager imod Færøerne i en testkamp frem mod sommerens EM på hjemmebane.

Det er femte gang, det danske A-landshold spiller på MCH Arena. Seneste gang var 16. oktober 2018, da de rød-hvide vandt 2-0 over Østrig.

Danmark er i øvrigt ubesejret på sin herningensiske hjemmebane.