Bag scenen til MGP: 42 børn og 100 ansatte er klar til fest

Hvis MGP består af 1000 puslespilbrikker, så er den DR-ansatte Søren Baadsgaard manden, der samler dem til et stort live-billede hvert år

1. marts 2019, 08.48

Søren Baadsgaard i midten med dette års to værter Joakim Ingversen Linde og Silja Okking. Efter børnenes fest plejer Søren Baadsgaard altid at give en omgang til sine medarbejdere for at fejre, at endnu et show er gået godt. - Vi har en tradition om, at jeg gerne skal finde et brunt værtshus i den by, hvor vi er, hvor jeg kommer til at give lidt øl. Sidst vi var her, der var der forskellige værter og gæster, som lige pludselig stod og var med i et eller andet musiknummer, hvor de stod og overtog instrumenterne fra et liveband, griner Søren Baadsgaard. ?Fotos: Henrik Ole Jensen

Herning Det er her i Boxen i Herning, at MGP bliver fyret af i morgen. Lige nu summer det af folk, som gør klar til showet, og Herning Folkeblad har fået lov at komme med om bag scenen for at se, hvordan det hele bliver til.

Søren Baadsgaard er produktionsleder på MGP hos DR for ellevte år i træk, og han synes stadig efter så mange år, at det er det sjoveste at lave.

- Det er bare årets børnefest. Den energi der er, når alle børnene er med, den får man simpelthen ikke andre steder. Folk elsker at være med på MGP, siger han.

Den store sal i Boxen ligner sig selv. Man kommer dog hurtigt - måske lidt utilsigtet - i grandprixstemning i børnehøjde. Der kører nemlig, under prøverne til børnegrandprixet MGP, nogle røgmaskiner, som udskiller en brændt lugt, som dufter af popcorn.

- Det får lyskeglerne til at give sådan et flot skær, fortæller Søren Baadsgaard, mens han peger op på lyset, som netop er gået i gang, fordi værterne til det kommende MGP er gået i gang med deres lyd- og lysprøver.

Det rolige overblik...