Minister kom forbi

14. februar 2020, 11.11

Fødevareminister Mogens Jensen (i midten) besøgte Jakobsens stand sammen med Friis Arne Petersen (t.h.), der er dansk ambassadør i Tyskland. Foto: Privatfoto

AULUM/NÜRNBERG Honningvirksomheden Jakobsens med base i Aulum deltager i disse dage i en stor økologisk messe i tyske Nürnberg. BioFach, hedder den, og det er verdens største af sin art.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har også besøgt messen, og han kom også til Jakobsens stand for at høre mere om, hvilke produkter virksomheden tilbyder til både det danske og internationale marked.

Mogens Jensen fortæller, at regeringen har høje ambitioner for dansk økologi og den danske økologieksport. Målet er, at den danske eksport af økologiske fødevarer skal fordobles frem mod 2030.

Mere end 40 danske virksomheder er med på BioFach med alt fra økologiske æg til økologisk dansk whisky - og honning. Danmarks eksport af økologi går især til Tyskland, mens Sverige, Holland, Frankrig og Kina følger efter. Salget til udlandet var i 2018 på 2,9 milliarder kroner.