Lige nu på Forum Søndag: Syrisk familie var døden nær, men genfandt troen på livet i Ikast

Familien Omar Semmo levede i flere år midt i den syriske borgerkrig, indtil familien fik nok. Familien løb en dødsensfarlig risiko og flygtede fra deres hjem i håbet om at overleve

31. maj 2020, 09.59

Familien Omar Semmo flygtede fra krig og kaos. Drømmen var at overleve og at finde modet til at tro på det gode i livet. Nu er familien blevet en mere, da lille Solin kom til verden i begyndelsen af måneden. Foto: Henrik Ole Jensen

Hver aften i flere år faldt de to yngste børn hjemme hos familien Omar Semmo i søvn til lyden af bomber, som raserede hjembyen Aleppo. I et vakuum mellem frihedskæmpere, regeringstropper og soldater fra Islamisk Stat gik det op for familien, at den eneste måde at overleve på ville være at forlade Syrien. Men flugten var forbundet med stor fare, og døden bankede på fra begge sider.

Efter en heltemodig indsats fra hele familien lykkedes det at komme ud af landet for fem år siden og få opholdstilladelse i Danmark.

Men allerede dagen efter ankomsten begyndte næste kamp, for det er ikke let at forlade sit hjemland og tilpasse sig til et nyt samfund, en fremmed kultur og et fremmed sprog. Men også denne kamp har familien Omar Semmo sat sig for at vinde.

Forum Søndag er gratis for abonnenter.

Læs artiklen på Herning Folkeblads søndagssite Forum Søndag.