Landboforeningen får ny formand: Vi skal tættere på erhvervslivet

Leif Hølledig Nørgaard er ny formand for Herning-Ikast Landboforening. Han slår et slag for at komme tættere på erhvervslivet

Udgivet:03. april 2023, 08.36

Læsetid:2 minutter

59-årige Leif Hølledig Nørgaard er ny formand for Herning-Ikast Landboforening. Foto: Pr-foto

6 måneder siden

LANDBRUG På det konstituerende bestyrelsesmøde i Herning-Ikast Landborgforening pegede bestyrelsen på Leif Hølledig Nørgaard som ny formand for Herning-Ikast Landboforening.

Leif Hølledig Nørgaard er 59 år.

Kort efter mødet blev han bedt om at fremhæve emner, som kommer til at kendetegne ham som foreningens formand.

- For det første skal vi tættere på det omkringliggende erhvervsliv. Og det betyder, at vi kommer til at træde ind i Herning og Ikast-Brande Erhvervsråd. Her skal vi blandt andet have fokus på energiproduktion i forskellige former, siger Leif Hølledig Nørgaard i en pressemeddelelse.

Fokus på de unge

For det andet vil han optrappe samarbejdet med Agroskolen, som i 2018 fusionerede med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Sidste år blev det besluttet, at Agroskolen skal have helt nye rammer, og det bliver dermed første gang siden 1986, at en dansk landbrugsskole bygger nyt hovedkvarter.

Det kommer rent fysisk til at ligge i Herningsholms campusområde, blot et stenkast fra andre unge på erhvervsskolens flere end 35 ungdoms- og erhvervsuddannelser. I den forbindelse er ansat en medarbejder, som skal være med til at bygge bro mellem landbruget, landbrugsskolen og de omkringliggende folkeskoler.

- Vi skal ud til de unge på både folkeskoler og erhvervsuddannelserne, så eleverne får et bedre kendskab til vores erhverv, og at søgningen til landbrugsskolen fortsat vokser. Det skal italesættes som en succeshistorie, at vi i samarbejde bygger den skole, som virkelig kan være med til at understøtte vores erhverv, lyder det fra Leif Hølledig Nørgaard.

Plads til at kæmpe for emner

For det tredje fremhæver den nye formand, at alle i bestyrelsen skal have lov til at arbejde med deres egne mærkesager.

- Husk, at der blandt andet er tre nyvalgte. De kommer med en masse energi og gode idéer. De skal have plads og lov til kæmpe for de emner, de brænder for. Det er blandt andet samarbejdet med landbrugsskolen, som fylder noget, og det er utroligt glædeligt, siger han.

Leif Hølledig Nørgaard driver sammen med sin søn, Niels, en gård med i alt 1250 søer ved Sinding. Dertil har de 300 hektar agerjord, hvoraf cirka 100 hektar er med industrikartofler.

For ikke så længe siden lavede far og søn et generationsskifte, så firmaet blev omdannet til et I/S med delt ejerskab. Med generationsskiftet bliver sønnen femte generation på gården.