FCM-anfører er efterårets profil i Superligaen

Erik Sviatchenko vinder Tipsbladets traditionsrige pris

12. december 2019, 22.06

FCM-anfører Erik Sviatchenko blev torsdag aften kåret til efterårets profil i Superligaen. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD FC Midtjylland fører Superliga-tabellen 19 kampe inde i en overbevisende halvsæson, hvor »ulvene« er på guldkurs. En af årsagerne har været præstationerne fra FCM-defensiven - og i særdeleshed anføreren og midtstopperen Erik Sviatchenko.

Dansk-ukrainerens bedrifter i denne sæson er også blevet bemærket af ligaens 14 cheftrænere. Således er den 28-årige FCM-kaptajn torsdag aften blevet kåret til efterårets profil - en traditionsrig hæder, som Tipsbladet står bag.

- Det er en af de største anerkendelser, man kan få i Danmark, siger Erik Sviatchenko ifølge Ekstra Bladet.

Den tidligere Celtic-spiller vandt afstemningen foran Brøndbys topscorer, polske Kamil Wilczek, og FC Københavns græske midtbanestjerne Carlos Zeca.

Erik Sviatchenko fik 54 stemmer fra de 13 Superliga-trænere, hvor FCM-træner Brian Priske ikke kunne stemme på sin egen anfører. Wilczek og Zeca blev noteret for 45 stemmer. Seks af Superliga-trænerne gav topkarakter til FC Midtjyllands defensive styrmand.

- Jeg synes selv, jeg har leveret godt og stabilt, og det her er en stor ære og hæder for mig, siger Erik Sviatchenko til Ekstra Bladet.

- Det betyder noget, når det er kollegerne eller trænerne, der stemmer. Det er jeg glad og stolt over, også med tanke på, at andre spillere har spillet et flot efterår, påpeger FCM-anføreren over for Ekstra Bladet.