Når valget kommer, hvad så

Udgivet:16. august 2022, 11.26

Læsetid:1 minut

Kai Østergaard. Foto: Privatfoto

Af Kai Østergaard. Solbjerg 73 Herning

MIDTEN Vi har fået tudet ørerne fulde af forudsigelser om et snarligt folketingsvalg. Jeg tror også, at det er på vej, og måske vil det være godt at få renset luften, som er tyk af indestængte frustrationer. Spørgsmålet er bare, om de, der mest brændende ønsker det, får deres drømme opfyldt. Kan man forestille sig, at nogle ligesom i USA vil påstå, at valget er svindlet. Så langt er vi heldigvis ikke nået. Vi er kun nået til stadiet med en blanding af råberi, useriøse påstande, masser af beskyldninger, men ikke megen politisk vision for landet. Det kan være, det kommer.

Det er som om, at medierne kun interesserer sig for, at der er en rød blok, og at der er en blå blok, da journalisterne ikke kan forstå en verden, der er mere kompliceret end det, for i journalisternes snævre verden kan der kun være en statsministerkandidat fra hver af disse blokke. I virkeligheden er verden ikke rød eller blå og heldigvis for det, og heldigvis for at der ikke er partier, som kan mestre et flertal alene, men er nødt til at samarbejde. Samarbejde over midten er jo den nuværende samarbejdsform, selv om nogle gerne vil påstå noget andet.

Når valget kommer, så håber jeg at få præsenteret nogle visioner, nogle mulige problemløsninger og mindre dramatik. Man kunne jo tage fat på at få gjort op med den forfærdelige nulfejlskultur, der forpester det offentlige arbejdsmarked.

Mere interessant læsning

Relaterede artikler

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere