Rapport om faldskærmsulykke: Springer lavede fejlmanøvre

Havarikommission har afleveret rapport om dødsulykke ved Skinderholm Lufthavn 6. september til politiet

16. oktober 2020, 09.07

6. september omkom en 54-årig mand under et DM-stævne for faldskærmsudspringere ved Skinderholm Lufthavn. Nu konkluderer havarikommissionens rapport, at der var tale om et hændeligt uheld. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING-SKINDERHOLM Politiet har nu fået havarikommissionens rapport, der blev lavet på baggrund af faldskærmsulykken 6. september på Skinderholm Lufthavn mellem Herning og Sunds, hvor en 54-årig mand mistede livet.

Rapporten slår fast, at der ikke er fundet nogen teknisk fejl på faldskærmen, og konklusionen er, at den 54-årige mand på en eller anden måde laver en fejlmanøvre.

- Ulykken er alene baseret på handlinger og reaktioner udført af en springer ved fuld bevidsthed. Dermed bliver det betragtet som et hændeligt uheld, står der i konklusionen, oplyser sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Han har samarbejdet tæt med Dansk Faldskærms Unions Havarigruppe Sydjylland, der har lavet rapporten.

Læs også:
Faldskærmsulykken: Politiet har video af hele det fatale spring
+Abonnement

Ifølge Bent Smedegaard skulle springeren stryge hen over vandet i forbindelse med en disciplin ved DM i faldskærmsudspring.

- Han kommer ned med stor hastighed og kommer til at lande for hårdt og lige ned, da han ikke får rettet tidligt nok op, siger Bent Smedegaard.

Den 54-årige mand var en erfaren springer, og der blev ikke fundet hverken alkohol eller narkotiske stoffer i hans blod.

Flere personer filmede springet, og derfor havde politiet video af hele springet. Billederne blev en vigtig del af arbejdet med at finde årsagen til, at det gik galt.

Læs mere:
Formand for faldskærmsunion: - Dødsulykken i Herning er dybt tragisk
+Abonnement