Mindeord: Dansk Ishockey har mistet en ildsjæl

4. juni 2021, 11.53

Foto:Johan Gadegaard/Scanpix 2018

MINDEORD Danmarks Ishockey Union skriver mindeord om Christen Damgaard, Herning, der er død i en alder af 74 år:

En af dansk ishockeys store ildsjæle gik bort i den forgangne uge. Christen Damgaard - også kaldet CD - måtte bøje sig for en barsk kræftsygdom, og dermed mistede jysk ishockey og ikke mindst Herning Ishockey Klub en stor og markant personlighed.

Christen Damgaard er far til tre »ishockeydrenge«, Jesper, Claus og Chris, hvorfor hans lederkarriere også begyndte som holdleder. Hans ældste søn, Jesper Damgaard, er den mest kendte som mangeårig landsholdskaptajn og medlem af den internationale ishockeys Hall of Fame.

Christen Damgaard var en leder, der tilgodeså både bredde og elite, og man kunne altid regne med hans indsats, når der var stævner og andre arrangementer i Herning.

Han var handlingens mand, tillidsvækkende, lun og med en fin sans for humor. Han havde altid let til smil og havde en god fornemmelse for, hvad der kunne styrke ishockeyen i Danmark på både klubplan og på landsplan.

Det skinnede også igennem i hans virke som formand for Jysk Ishockey Union.

Det skal heller ikke - overhovedet - glemmes, at Christen Damgaard, der i sit civile liv var mekaniker, har skruet i et utal af herningensiske ishockeybusser og samtidig været chauffør i adskillige år.

I de fleste år var han ligeledes formand for Hernings bushold og nåede at levere en helt igennem uvurderlig indsats for både HIK og Herning Blue Fox.

Æret være Christen Damgaards minde.

Indlæser debat...