Brand i Skibbild-Nøvling: Par kom hjem til røg og sodede vinduer

Brandvæsnet rykkede fredag formiddag ud til en villabrand i Skibbild-Nøvling

7. februar 2020, 11.15

Det var et hus på Skjoldsvej i Skibbild-Nøvling, der fredag formiddag stod røg op ad, som lagde et tyk røglugt over dele af byen. Foto: Camilla Abildgaard Norup

SKIBBILD-NØVLING Fredag formiddag ved 9.30-tiden blev Brand og Redning Midtvest kaldt ud til en brand i en villa på Skjoldsvej i Skbbild-Nøvling. Her var husets beboere vendt hjem til og kunne se, at der kom røg ud fra huset, og at vinduerne var sodet til.

- De undgik at åbne døre og vinduer i huset og holdt sig i stedet uden for og tilkaldte brandvæsnet. Det var rigtig fint, og det helt rette at gøre i sådan en situation, fortalte indsatsleder ved Brand og Redning Midtvest, Kim Bjerg Wemmelund til Herning Folkeblad på stedet.

Naboejendom evakueret

Kort efter beboerne havde alarmeret brandvæsnet ankom to slukningskøretøjer, indsatslederen og politiet, som valgte at evakuere beboerne i naboejendommen, da den er bygget sammen med det brændende hus.

- Ingen kom til skade, oplyste indsatslederen samtidig.

Foto: Camilla Abildgaard Norup

Branden kom hurtigt under kontrol efter brandvæsnet trak ind i huset og kølede røgen, derefter gik undersøgelser efter en brandårsag i gang.

- Det er for tidligt at sige noget om, hvor i huset og hvordan branden er opstået, sagde Kim Bjerg Wemmelund.

Foto: Camilla Abildgaard Norup