Vistisen ønsker sin ven tillykke i nederlagets stund

Det blev fatalt for Anders Vistisens plads i EU-Parlamentet, at han ikke blev spidskandidat for DF

27. maj 2019, 10.34

Dansk Folkepartis Anders Vistisens store drøm var at blive spidskandidat. Det blev han ikke, og det kostede ham en plads i EU-Parlamentet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

HERNING Dansk Folkepartis Anders Vistisen fra Herning er færdig i Europa-Parlamentet, efter at partiet mistede tre af sine fire mandater.

- Det er altid træls, når man ikke kan leve op til egne forventninger. Vi havde håbet på to mandater, men det lykkedes desværre ikke, lyder reaktionen fra Anders Vistisen.

Han ser flere årsager til Dansk Folkepartis dårlige valg: Partiet har haft en række dårlige sager, det har stået svagt på valgkampens hovedemner, og så har Venstre fået et rigtig godt valg.

- Ved sidste valg havde vi medvind på alle stier, men denne gang har det være lige omvendt, siger Anders Vistisen.

Herningenseren kæmpede sidste år for at blive partiets spidskandidat, hvilket nu viser sig at være hans eneste mulighed for at kunne fortsætte i EU. Partiledelsen gennemtrumfede imidlertid på dramatisk vis, at Peter Kofod fik den øverste plads, men det vil Anders Vistisen ikke bruge energi på nu.

- Det havde jeg for længst accepteret. Jeg stillede op på den præmis, at vi skulle have to mandater, for at jeg kunne blive valgt, siger Anders Visitisen.

Slået i Herning...