Officielt: FCM-talent får et år hos Riddersholm i Sverige

Victor Lind får hele 2023-sæsonen hos IFK Norrköping i Allsvenskan. FCM tror stadig meget på den 19-årige angriber

Udgivet:29. januar 2023, 18.30

Læsetid:2 minutter

Victor Lind er kendt for sit forrygende spark. Den 19-årige sønderjyde kan spille både forreste angriber og kantspiller. Foto: Tom Laursen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD Han er bare 19 år og har allerede optrådt 40 gange for FC Midtjyllands førstehold, men Victor Lind har behov for at rykke fra indskifter til stamspiller for at tage de næste skridt i sin udvikling.

Det skal den talentfulde angriber nu forsøge at gøre i Sverige. Han er nemlig blevet udlejet for resten af året til IFK Norrköping, hvor han derfor får hele 2023-sæsonen i Allsvenskan.

- Vi er ikke i tvivl om Victors potentiale, men han har brug for at være et sted, hvor han får spilletid hver eneste weekend. Derfor er vi glade for, at vi er nået til enighed med en god svensk klub i form af Norrköping, som skal være med til at give Victor det næste skub i sin udvikling, siger sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

- Vi er spændte på at følge Victors udvikling i Norrköping, og så tror vi på, at vi får en endnu stærkere udgave at se om et år, når han har spillet en masse kampe og scoret mål i en stærk svensk liga, siger Svend Graversen.

Læs også
<span>Tilbage fra norsk lejeophold:</span> Ung målmager gør klar til nyt angreb i FCM <span>Tilbage fra norsk lejeophold:</span> Ung målmager gør klar til nyt angreb i FCM
Læs også:
Tilbage fra norsk lejeophold: Ung målmager gør klar til nyt angreb i FCM

I Norrköping får Victor Lind en cheftræner, der kender alt til den midtjyske talentudvikling. Siden august har FCM’s tidligere mestertræner, Glen Riddersholm, stået i spidsen for Norrköping.

- Jeg kender Glen og har talt med ham og hørt gode ting om klubben, siger Victor Lind til IFK Norrköpings hjemmeside.

Han får rosende ord af sportschef Tony Martinsson.

- Victor er en hurtig spiller og en målscorer, der kan spille på alle offensive positioner. Det er en dansk U21-landsholdsspiller med et stort potentiale, som vi er meget glade for at bringe ind på holdet, siger IFK-sportschefen.

Victor Lind blev ligatopscorer, da FCM vandt U19 Ligaen i sæsonen 2020/21. I det efterfølgende efterår scorede han fem mål for FCM’s førstehold.

Læs også
FCM kaster snøren ud efter formstærk polsk frontløber FCM kaster snøren ud efter formstærk polsk frontløber
Læs også:
FCM kaster snøren ud efter formstærk polsk frontløber

I efteråret var han udlejet til norske Ham-Kam med begrænset succes. Han fik blot syv kampe i den bedste norske række og kom ikke på måltavlen.

Victor Lind har spillet hele 32 ungdomslandskampe for Danmark. Senest blev det til to kampe for det nye danske U21-landshold i november.

IFK Norrköping har vundet hele 13 svenske mesterskaber og 6 pokaltitlerne gennem årene, men i sidste sæson blev holdet blot nummer 12 i Allsvenskan.

Læs også
<span>Medie:</span> FCM byder på egyptisk landsholdsspiller <span>Medie:</span> FCM byder på egyptisk landsholdsspiller
Læs også:
Medie: FCM byder på egyptisk landsholdsspiller
Victor Stange Lind

Født 12. juni 2003 i Løgumkloster (19 år)

Position: Angriber

Klubkarriere:

Løgum IF -2016

Sønderjyske 2016-2018

FC Midtjylland 2018-

- Ham-Kam, Norge (leje) efterår 2022

- IFK Norrköping, Sverige (leje) 2023

Udvalgte meritter:

Dansk U19-mester 2020/21

Topscorer i U19 Ligaen 2020/21 med 21 mål i 21 kampe

Dansk pokalvinder med FCM 2021/22

Debut for FCM’s seniorhold 28. juli mod Celtic i Champions League-kvalifikationen

Har indtil videre spillet 40 kampe og scoret 5 mål for FC Midtjyllands førstehold

32 kampe og 14 mål for de danske ungdomslandshold

Indlæser debat