2019 spilles i gang i Brande

Nytårskoncerterne i RemisenBrande tegner igen i år til at blive en succes

3. januar 2019, 16.56

I år vil man blandt andet kunne høre Disney-klassikeren »A whole new world«. Her ses de dygtige musikere fra nytårskoncerten i 2018. Foto: Henrik Ole Jensen ??

Brande Årets musikalske startskud løber endnu engang af stablen, og igen i år forventes der rift om billetterne til nytårskoncerterne i RemisenBrande. 85 musikere vil berige tilhhørerne med deres talent under koncerterne som er et samarbejde mellem Brande Amatørorkester, Ikast-Brande Musikskole og RemisenBrande.

Det er efterhånden blevet en tradition, at hele den musikalske herlighed bliver holdt sammen af Jørgen Lauridsen som konferencier. Således er det også tilfældet i år til udgave nummer 22. Koncerterne finder sted fredag 18. januar og igen lørdag 19. januar

Et pædagogisk projekt

Det er ifølge arrangørerne en pose »blandede bolsjer«, der vil blive spillet i år.

Det sker dels for at ramme alle musikernes repertoire og for at give de unge musikere, som er i alderen 10-20 år, en øget musikalsk indsigt og mulighed for at spille noget nyt. Både sange fra Elvis og fra Disney-film vil man derfor kunne høre.

På scenen som dirigenter vil man kunne se saxofonlærer Tommy Slot, klaverlærer Jørn Peter Andersen og violinlærer Troels Richter - alle fra Ikast-Brande Musikskole. Ifølge sidstnævnte er koncerten for de unge talenter.

- Det er et pædagogisk projekt, og vi planlægger også efter musikerne, så de kan få læring ud af forløbet, som har generalprøve på lørdag.

Spænder bredt

Selvom det er et pædagogisk projekt, er man som publikum naturligvis også garanteret en god oplevelse, siger Tommy Slot.

- Publikum er forskellige. Der kommer både søskende, forældre og bedsteforældre, og sangene spænder bredt. Der er noget for enhver smag, siger han.

Sidste år hørtes velkendte sange som Harry Potter-medley, Elvis Presleys »Can't Help Falling in Love« fra filmen »Blue Hawaii« og »You'll Be in My Heart«, som originalt er skrevet og indspillet af Phil Collins, og fungerede som soundtrack til Disneys tegnefilm om Tarzan.

En ros til Remisen

Arrangørerne bag er vant til mange mennesker til nytårskoncerterne, som for mange er blevet en fast tradition at deltage i. Det er også et af årets store arrangementer, som man ser frem til.

Troels Richter roser hele set-uppet og samarbejdet, som i år også tæller 5. klasserne fra Uhre Friskole. Han nævner også samarbejdet med RemisenBrande.

- Det er en del af oplevelsen, at selvom det er en amatørkoncert akkompagneret af undervisere, er hele set-uppet professionelt. Lys og lyd og alt er tip top, fortæller han og tilføjer den unikke stemning, som hvert år skabes til nytårskoncerterne.

- Musik gør noget ved folk. Musikken taler det samme sprog, uanset om du er 10 år eller 90 år. Det kan noget helt særligt, fortæller Troels Richter.

Om små tre uger vil RemisenBrande formentlig være fyldt til sidste sæde med familiemedlemmer og andre musikelskere. Billetsalget er begyndt.

Omkring 85 musikere skal spille i år, og igen i år rammer man mange forskellige typer musikere.