Flex, flex, flex: Viborg-virksomhed har åbnet en flexfabrik i Herning

Den socialøkonomiske virksomhed Flexfabrikken er netop kommet til Herning, og dermed er de to lokale kvinder Nicoline Munk og Jeannette Birkholm tættere på et arbejde end nogensinde før

11. juni 2019, 19.02

En stor del af Flexfabrikkens nye Herning- afdeling, der samlet udgør en flerstrenget arbejdsstyrke, som virksomheder kan »låne« til både store og små projekter. I midten står Jeannette Birkholm, som nu er kommet på rette spor efter mange års tomgang, og yderst til højre smiler Flexfabrikkens direktør, Henriette Højer. Foto: Henrik Ole Jensen

Forsømt potentiale er noget af det mest frustrerende.

Flexfabrikken begyndte i Viborg, testede så konceptet i Silkeborg og kommer nu til Herning. Flexfabrikken er et firma, som aktivt bekæmper forsømt arbejdskraft.

Fabrikken er ikke som alle andre. Det er en fabrik med mennesker. Folk, som i lang tid har stået uden for arbejdsmarkedet. Efter en tur gennem fabrikken skulle man gerne være ombygget til en stærkere udgave af sig selv - og først og fremmest være endnu mere klar til at passe et arbejde.

De seneste 10 uger har Nicoline Munk fra Feldborg været på kursus i Flexfabrikken, og det var en nødvendig reparation.

- Jeg har fået en meget bedre selvtillid, og nu føler jeg, jeg kan bruges til noget. Jeg sagde til min sagsvejleder, at jeg ville gøre alt for at komme ind på Flexfabrikken, fordi der er gode chancer for at få et job, siger 24-årige Nicoline Munk, der altså fik en plads på det 10 personer store hold.

I Viborg og Silkeborg har Flexfabrikken haft deltagere i alle aldersgrupper, men i Herning er der kun unge under 30 år med på holdet.

De har det til fælles, at de aldrig har haft fast tilknytning til arbejdsmarkedet på grund af psykiske og fysiske problemer.

Ung pige reddede lønchefen...