Det skal altid kunne betale sig at tage et job

15. september 2021, 11.06

Dennis Flydtkjær. Foto: Steen Brogaard

LØN Forestil dig at du får 21.500 kroner i måneden for at side fuldtid ved kassen i et supermarked, og den du ekspederer får 24.500 kroner i maksimalt dagpenge, som regeringen foreslår. Det kan man ærligt talt ikke være bekendt over for den som arbejder fuldtid, at nogen kan få mere som ledig.

Det er desværre det, som vil være konsekvensen, hvis man følger regeringens udspil kaldet »Danmark kan mere«. Der foreslår socialdemokraterne, at den maksimale dagpengesats hæves med 5000 kroner i de første tre måneder, som man er ledig.

Jeg er stor tilhænger af dagpengesystemet generelt, men det dur ganske enkelt ikke, hvis man indretter systemet sådan, at det ikke kan betale sig at tage et lavtlønsjob. Det skal altid kunne betale sig at arbejde, og efter min mening får for mange for lidt ud af det i dag.

Jeg er med på, at man som højt lønnet formentlig har sat sine udgifter efter det, så det kan være svært at betale sine omkostninger med den nuværende dagpengesats, men det bør ikke løses ved højere offentlige ydelser. Løsningen må da være, at det bedre kan betale sig at tage det arbejde, som man kan få, og så må man skifte til drømmejobbet senere.

Det er virkeligt et skidt signal, man sender til folk, som går på arbejde hver dag, hvis man kan få mere i dagpenge som ledig, end tage et lavtlønsjob.

Den vej skal vi ikke ned af.

Indlæser debat...