Butikker: Vi bringer varer ud

Videbæks butikker er gået sammen om at tilbyde at køre varer ud til folk, der ikke kan komme ud at handle

23. marts 2020, 16.06

Anita Søjbjerg. Foto: Ole Skydt

VIDEBÆK En lang række butikker i Videbæk er gået sammen om at bringe varer ud til kunderne.

Formanden for Videbæk Handel og Erhverv, skohandler Anita Søjbjerg, fastslår, at butikkerne står sammen.

- Alle var hurtigt med på ideen, siger hun.

Det viser ifølge formanden, at Videbæks butikker står sammen og hjælper hinanden.

Videbæk Handel og Erhverv vil gerne hjælpe, så ældre, svagelige, folk i karantæne og andre, som har svært ved at få tingene til at hænge sammen, har muligheden for at blive hjemme.

Bestil via telefon eller mail

»Derfor tilbyder butikkerne at køre varer ud til alle jer, som har svært ved at få handlet ind,« lyder det i en meddelelse fra de lokale butikker.

Man skal bestille varerne direkte i den enkelte butik via telefon, mail eller Facebook. Så finder Videbæk Handel- og Erhverv en løsning sammen med kunderne

Vigtigt at vise sammenhold

»Videbæk Handel og Erhverv ved, at vi alle befinder os i en meget svær situation, og derfor er det nu vigtigere end nogensinde før at vise sammenhold,« fastslår foreningen.

Butikkerne overholder naturligvis alle anbefalinger og foreskrifter fra regeringen og Sundhedsstyrelsen om at vise hensyn og holde afstand.

Butikker fra mange af byens brancher deltager i det fælles initiativ, blandt andet Kjer’s Brød, Videbæk Apotek, Tranbergs Boghandel, EP Sko, Bugge Blomster, Nybo Mode og Din Cykelmand.

Der er generelt meget stille i butikkerne, men billedet ser ifølge Anita Søjbjerg forskelligt ud, når det gælder omsætning - alt efter hvad den enkelte butik sælger. Anita Søjbjergs egen EP Sko har mistet 80 procent af handelen.

Bredgade i Videbæk er ret tom som handelsgaderne i andre byer. Foto: Ole Skydt