Privathospitaler skal igen hjælpe regionen

21. maj 2020, 08.55

Alle patienter, som har en udskudt tid, hører fra regionen senest 1. juli. De normale patientrettigheder er fortsat suspenderede. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

HERNING Hospitalerne i Region Midtjylland er i gang med at skrue op for mange af de undersøgelser og behandlinger, der siden marts er udskudt på grund af covid-19. Regionen venter at trække på privathospitalernes og praktiserende speciallægers hjælp i samme omfang som normalt. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse

Alle patienter, der er henvist til behandling før og under corona-nedlukningen, vil blive lægefagligt vurderet. De mest syge og mest behandlingskrævende patienter vil blive tilbudt en tid først.

Hvis regionens egne hospitaler ikke har mulighed for at tilbyde undersøgelse eller behandling til alle disse inden for en lægefaglig forsvarlig ventetid, vil patienten i stedet blive tilbudt behandling på privathospital på regionens regning.

- Det er godt for patienterne, at vi nu kan åbne op for mange af de behandlinger, vi har måtte udskyde for at sikre kapacitet nok til covid-19-patienter. Vi forudser at få brug for privathospitalernes hjælp for at kunne give et behandlingstilbud til alle de mest syge og mest behandlingskrævende. Den hjælp er vi glade for at kunne trække på, siger koncerndirektør Ole Thomsen i pressemeddelelsen.