Endnu mere sol over Herning

Udgivet:29. september 2022, 11.50

Læsetid:2 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Gerda Vindelbo Hansen. Gl. Landevej 18B Herning

ROS Jeg er blevet sat her på jorden og i vores skønne land og by for at finde alle de solskinshistorier, som er i vores by.

Vi har så mange dygtige folk på gulvet rundt omkring i alle fag.

Jeg har oplevet det på Borgerservice omkring MitId. Hvad sker der: Jeg kommer en måned for tidligt, fra datoen hvor jeg skulle komme, men tænk jer tre skønne mennesker træder til og giver mig den fornødne hjælp. Tak for det.

Jeg oplever fysioterapeuter, som ved, hvad deres job indebærer. Jeg har i tre år fået træning hjemme og nu ude, rigtig rygtræning som kan mærkes, desuden er jeg begyndt at træne til næste års Tour de France, selv om jeg er lammet og sidder i kørestol. Ergoterapeuter indstiller min stol, så jeg kan have et værdigt liv.

Sundhedshjælpere med forskellige titler, gør hvad de kan for mig, skønt de tit er pressede på tid.

Også min kære Ole ser de imens, for det betyder alt, at man også husker den pårørende til en handicappet.

Eller til en ældre, som ikke selv kan det hele mere.

Uanset om du er betjent eller hjælper eller sidder bag kassen i et supermarked eller er pædagog, som gør alt, hvad du kan for de kære børn, skolelærere som putter visdom i de små og store hoveder. Vi bør være dem alle dybt taknemmelige for det job, de udfører.

Også betjente udfører et stort stykke arbejde, skraldemænd sørger for, vi ikke drukner i vores egen skrald. Sådan kan jeg blive ved længe endnu.

Jeg håber, mine visdomsord kan hjælpe med, at vi i stedet for hele tiden at brokke os prøver at finde alle de gode ting, som vores dag bliver fyldt med. Én der holder tilbage for dig, så du kan komme ud fra en sidevej, en hjælper som hyggesnakker med dig, mens hun udfører det, hun skal, en som hjælper dit barn sikkert over vejen, en kassedame som smiler venligt til dig og ønsker dig en god dag, selv om du lige har brokket dig højlydt.

Jeg er heller ikke perfekt, men jeg prøver på at være det indtil videre i 72 år, så måske kommer det en dag.

Jeg ønsker alle et dejligt liv med bump på vejen, for sådan er livet.

Indlæser debat