Penge i proteiner: Videbæk-virksomhed med million-overskud

Videbæk-virksomheden Agilia tjente over 14 millioner kroner sidste år

19. februar 2020, 08.09

Agilia har adresse på Skjernvej ved Videbæk og indviede i efteråret nye lager- og personale­bygninger, så virksomheden har samlet alle sine vestjyske faciliteter et sted. Det kostede lidt på bundlinjen. Foto: PR-Foto

REGNSKAB Agilia, der udvikler og producerer proteiner til landbrugsfoder, har leveret et regnskab med masser af proteiner i. Firmaets overskud i 2018/2019 blev på 14,2 millioner kroner - en anelse mindre end forrige år.

Agilia har haft et foretagsomt regnskabsår, hvor første spadestik til et nyt lager og personalefaciliteter blev taget i foråret og blev indviet i efteråret. Derudover lancerede virksomheden en ny proteinkilde, Cellpro, der ifølge firmaet selv viser positive resultater i grises fravænningsvægt, styrket immunforsvar og dødelighed.

Proteinvirksomheden er tilfreds med årsresultatet og kalder det forventeligt, at man ikke helt nåede op på niveau med 2017/2018-regnskabet, da det seneste år var fyldt med udvikling og investering, fortæller økonomichef Niels Langkjær i en pressemeddelelse.

- Vi har stor fokus på at geninvestere i Agilias vækst. Blandt andet har vi i 2019 opført et nyt lager, som samler vores virksomhed på samme adresse. Derudover gør vi meget i at skabe de bedste facilititer for vores medarbejdere samt udvikle vores produktportefølje, siger han.

Ekspansion vil fortsætte

Agilia, der tidligere hed Agro Korn, blev i 2016 opkøbt af den britiske fødevare-gigant AB Agri. Videbæk-virksomheden har specialiseret sig i at udvikle og forædle produkter til højtydende unge dyr. Udover Cellpro står Agilias bag produkter som AlphaSoy, Pump’n’Grow og DanMilk, der benyttes i både danske og udenlandske landbrug.

2018/19 har også været regnskabsåret, hvor ekspanderingen til Europa og resten af verden har taget fart. Derfor forventer økonomichef Niels Langkjær, at Agilia fortsætter ekspansionen i 2020 på nye markeder og fortsat udvikler nye innovative produkter og skaber værdi til husdyrproduktionen.