Nysgerrige nisser er kravlet ned fra loftet

December betyder juleudstilling i Den gamle Købmandsgaard i Uhre, og det betyder også, at nisserne er flyttet ind

11. december 2019, 11.09

Nisserne er kommet ned fra loftet og ud i selve forretningen i Den gamle Købmandsgaard, hvor de kan ses hele julemåneden. Foto: Privatfoto

UHRE Nisserne er på færde i denne måned i Den gamle Købmandsgaard i Uhre.

Nogle sidder med musikinstrumenter, andre lytter til musikken, mens kaffen er klar på kanden sammen med rullepølsemaden. Nissemor strikker på sin strømpe, mens nissefar passer sin pibe. I kurven sidder to nissedrenge, der har fundet dåsen med kiks, og i sofaen sidder et nissepar med deres nissebaby. Rebet fra loftet er fyldt med frække, kravlende nissedrenge. En god gang risengrød kan gøre selv den livligste nisse så træt, at han må hvile sig.

Sådan tager noget af udstillingen sig ud i købmandsgården, hvor nisserne for alvor er rykket ind og sætter deres præg på månedens udstilling.

Alle disse nisser har selvfølgelig en menneskenissemor, som har lavet dem og venligst udlånt dem til Den gamle Købmandsgaard.

Hun fortæller, at deres krop er lavet af flettet hegnstråd. Hoved og hænder er lavet af nylonstrømper med fyld af kartet uld, og ansigterne får liv med øjne og tænder af perler.

Tøjet er lavet af stofrester, og så bliver nisserne »aktive« med forskelligt tilbehør.

Børnene har julesokker

Det er ikke første gang, at nisserne bliver vist frem, for de har før været på udstillinger, og de er også med, når deres menneskenissemor holder kurser.

Overalt i Den gamle Købmandsgaard er der julepyntet, og børnene kan aflevere deres julesokker, så julemanden har steder, hvor han kan aflevere sine julegodter, inden sokkerne skal hentes tredje søndag i advent.

Søndag 22. december er der lukket i Den gamle Købmandsgaard.

Søndag 29. december er der nytårskur med en rask gåtur, inden der afsluttes med nytårspølser, men til den tid er julemanden for længst gået til ro for at hvile ud til næste års julestrabadser, og han kan sove i fred, for hele januar er der lukket i butikken.