MCH udsætter en lang række arrangementer: Få overblikket her

Alle MCH’s egne arrangementer i marts er udsat. Premieren på musicalen »9 To 5« er sat på standby

11. marts 2020, 09.18

Ingen »Bad Craziness« i Jyske Bank Boxen 20. marts, da koncerten med D-A-D er udsat til 30. oktober. Foto: Henrik Ole Jensen

EVENTS Med et vanligt fyldt forårsprogram giver udbruddet af coronavirus store udfordringer for MCH, der skal træffe beslutninger, om arrangementerne i kongrescentret, messecentret, MCH Arena og Jyske Bank Boxen skal gennemføres.

Tirsdag kom meddelelsen om, at koncerten i Boxen med D-A-D fredag 20. marts er aflyst og i stedet bliver flyttet til fredag 30. oktober.

På MCH’s hjemmeside fremgår det, at den planlagte premiere på musicialen »9 to 5« 26. marts også er udskudt. De fem forestillinger i marts aflyst, og de 10 forestillinger i april afventer sundhedsmyndighedernes vurdering af næste måned.

I første omgang var det planen at opdele en koncert i aften med Simple Minds til to mindre koncerter henholdsvis klokken 19 og 22 - men siden er koncerterne blevet aflyst.

Også koncerten »Absolute Bass« lørdag 28. marts er udsat. Det samme gælder to planlagte MGP-koncerter 29. marts. De foregående dage har der været meldt ud om andre udsættelser, hvor den største er fødevaremessen Foodexpo 22.-24. marts. Final 4-pokalfinalestævnet i håndbold er også udsat, og fodboldlandskampen mod Færøerne spilles uden tilskuere på MCH Arena.

Klar appel fra statsminister

Statsminister Mette Frederiksen understregede på et pressemøde tirsdag, at vi skal tage coronavirus langt mere alvorligt, og hun appellerede kraftigt til, at alle viser solidaritet og samfundssind og gør, hvad de kan for at være med til at minimere smitterisiko. MCH tager konsevensen af den alvorlige situation.

- På den baggrund har vi i MCH valgt at udsætte eller aflyse alle vore egne arrangementer i marts måned uanset størrelse og forventet antal gæster. Det gælder således også arrangementer med under 1000 deltagere, skriver MCH i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Tilbage på programmet for marts står arrangementerne »Let it rock« og »2 på tur«, som Herning Teater står bag. Onsdag formiddag stod disse stadig til at blive gennemført.

Blandt de danske arrangører af sports- og kulturbegivenheder har der været forskel i holdningen til, hvad der skal aflyses, og hvor mange tilskuere man vil lukke ind. Officielt er meldingen fra myndighederne, at arrangementer med over 1000 deltagere bør aflyses, mens man bør vurdere smitterisikoen for arrangementer med under 1000 deltagere.

Divisionsforeningen oplyste tirsdag, at det ikke kommer på tale at tage knap 1000 deltagere ind til superligakampe.

- De overvejelser (om at lukke op til 1000 personer ind, red.) har vi gået med, og der er arbejdet på forskellige muligheder. Men efter dagens alvorlige udmeldinger fra statsministeren, som understregede påbuddet og blandt andet introducerede yderligere rejserestriktioner og opfordringen til påpasselighed i offentlig transport, giver det ingen mening at kigge på lempelser for at få tilskuere på stadion, udtaler Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Myndighedernes opfordring

For at begrænse spredning af coronavirus har myndighederne udsendt denne anbefaling:

For arrangementer med over 1000 deltagere opfordrer myndighederne til, at arrangørerne udskyder eller aflyser arrangementet. Dette gælder for arrangementer i marts 2020.

For arrangementer med under 1000 deltagere opfordrer myndighederne til, at arrangøren vurderer smitterisikoen for det konkrete arrangement, og at der i forbindelse med arrangementet informeres om smitterisiko. Desuden opfordres til, at håndsprit eller vådservietter gøres tilgængelige

Forebyg smitte til arrangementer

Det suppleres af fem overordnede råd til arrangører:

1) Overvej at udsende information og/eller plakater med gode hygiejneråd og huskeregler

2) Overvej at opsætte skilte og/eller plakater til arrangementet med gode hygiejneråd og huskeregler til deltagere og gæster

3) Sørg for, at håndsprit eller vådservietter er lettilgængelige.

4) Tænk over afstanden mellem deltagerne til arrangementet. Placer stole med større afstand end normalt, og sørg for, at deltagerne forlader arrangementet under mere kontrollerede forhold end normalt.

5) Hold øje med dine deltagere. Dukker der personer, som har udtalt hoste og nysen, op til arrangementet? Overvej i så fald, om de pågældende bør deltage i arrangementet.