FCM-stjerner langer ud efter AaB-fans: Chokerende og respektløst

- Pinlig opførsel, siger Erik Sviatchenko og Jonas Lössl om de AaB-tilhængere, der lørdag råbte »du skal dø« efter holdkammeraten Henrik Dalsgaard

25. juli 2021, 08.35

Jonas Lössl, der her griber bolden foran AaB’s Tim Prica og sin nye holdkammerat Juninho, er rystet over tilråbene fra visse AaB-fans, der i aftes verbalt angreb FCM’s Henrik Dalsgaard. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjylland og en stribe af klubbens stjernespillere er i oprør over den hårde verbale medfart, som FCM-forsvareren Henrik Dalsgaard modtog under lørdagens Superligakamp i Aalborg.

Her hentede »ulvene« sæsonens første sejr, da AaB fortjent blev besejret 1-0.

Men efterfølgende var det ikke de tre point, men derimod bygen af barske slagsange, som visse AaB-fans taktfast sendte ned over Henrik Dalsgaard, der var det helt store samtaleemne.

Ordlyden fra AaB-supporterne var ikke til at tage fejl af. Flere gange under kampen i aftes på Aalborg Portland Park sang en fangruppering »Henrik Dalsgaard skal dø!«.

- Hvor er den respekt og gode tone? De ord er ALT for meget og totalt håbløst. Han er far, et menneske. Pinlig opførsel!, tordner anfører Erik Sviatchenko i et retweet på FC Midtjyllands officielle Twitter-konto.

31-årige Henrik Dalsgaard spillede fra 2009 til 2016 næsten 200 kampe for netop AaB med hvem defensivspecialisten i sæsonen 2013/14 vandt både det danske mesterskab og pokaltitlen.

Læs også
Barsk retorik fra AaB-fans: Råbte »du skal dø« til FCM-forsvarer
Abonnement

Twitter-reaktionen fra Erik Sviatchenko var en opfølgning på holdkammeraten, den danske landsholdsmålmand Jonas Lössls tweet.

Lige efter slutfløjtet i Aalborg var heller ikke FCM-keeperen sen til at gå online for at kritisere de rabiate tilråb fra dele af supporterne fra den nordjyske Superligaklub.

- Et slag for ordentlighed. Jeg sidder her med min nye holdkammerat, en gammel AaB-legende med flere end 200 kampe og en »double«. Jeg er chokeret over den behandling og modtagelse han fik af nogle fans, som jo egentlig burde stå ham nært - sløjt AaB!, skriver Jonas Lössl i sin Twitter-besked, som også kan ses nederst her på siden.

Teksten fra Lössl er ligeledes blevet gengivet af FC Midtjyllands officielle konto.

Efter matchen mellem AaB og FCM erklærede hovedpersonen selv, Henrik Dalsgaard, at upassende tilråb er en del af det at være fodboldspiller. Men den tidligere Brentford-profil, der skiftede til FCM denne sommer, erkender også, at han finder meldingen fra visse AaB-supportere for unødvendig.

- Jeg hørte da tilråbene klart og tydeligt, og det er da lidt voldsomt, at de håber, jeg skal dø, sagde Henrik Dalsgaard efterfølgende til blandt andet Herning Folkeblad.

Indlæser debat...