112

Stikflamme fra kortsluttet kogeplads i Herning: Brandfolk kom en tur på sjette etage i Vista Herning

Udgivet:30. juni 2022, 10.07

Læsetid:1 minut

Brandkøretøjer holdt onsdag aften foran DGI-Huset Herning. Årsagen var en mindre brand i et køkken på sjette etage. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Brandfolk fra Brand & Redning Midtvest kørte onsdag med udrykning til Kousgaards Plads, hvor der blev meldt om brand i et køkken på sjette etage.

Branden opstod som stikflammer fra en indbygget kogeplade, der var kortsluttet, men ilden var gået ud, da brandfolkene kom frem.

- De havde selv slået strømmen fra og trukket en skuffe ud under kogepladen, så de havde gjort det helt rigtige, siger indsatsleder Kim Bjerg Wemmelund fra Brand & Redning Midtvest.

Vista Herning, som etagebyggeriet over DGI-Huset Herning er navngivet, har en brandmandselevator, som brandfolkene kan køre op og ned i, hvis det brænder.

Der er også installeret et såkaldt stigrør, som skal føre slukningsvand hele vejen op gennem bygningen til brandstedet.

Forneden er stigrøret ført ud af bygningen og koblet til en brandhane, som brandfolkene kan koble deres brandslanger på.

Der er også koblinger på røret inde i bygningen, så brandfolkene er fri for at trække brandslanger hele vejen op gennem bygningen.

Onsdag aften var der ikke brug for vand, oplyser Kim Bjerg Wemmelund.