Fra Lokalavisen: Kandidat fra storbyen er rykket på landet

Bjarke From er ny pædagogisk leder af Timring Læringscenter

2. januar 2020, 08.08

Bjarke From har tidligere arbejdet i institutioner. Nu er han blevet leder af en. Foto: Henrik Ole Jensen

TIMRING 31-årige Bjarke From har vendt Aarhus og København ryggen og er flyttet på landet, hvor han er blevet pædagogisk leder af Timring Læringscenter.

- Jeg ser muligheder i det at være et lille samfund, hvor man kender hinanden og kommer hinanden ved, siger han.

Selv har han prøvet begge dele. Efter gymnasiet rykkede han først til København og derefter Aarhus, men da han og hustruen Marie, som er fra Stadil, fik datteren Rita, kunne de mærke Vestjylland trække hårdere i dem end nogensinde før.

- Vi kan lide tanken om at lade børnene vokse op i Vestjylland med luft og plads og ikke i en storby - nok fordi det minder mest om den måde, vi selv er opvokset på, forklarer Bjarke From.

Præge hverdagen

I sommer blev han kandidat i pædagogisk sociologi fra Aarhus Universitet, og så blev han kort tid efter far til Kai Holger.

- Jeg tog en kandidatgrad, fordi jeg begyndte at drømme om at sidde i en position, hvor jeg kunne være med til at præge tingene i min retning.

Han har dog ikke kastet alle papirer op i luften og revolutioneret den lille institution.

- Det er vigtigt for mig at stikke en finger i jorden. Der er en masse dygtige pædagoger, der har mange års erfaring med sig, og deres arbejde har jeg den største og dybeste respekt for. Hvis jeg ændrer noget hen ad vejen, skal det være noget, alle kan finde mening i, siger den nye leder.

- Pædagogerne og pædagogmedhjælperne, hvis fornemste opgave er at være sammen med børnene, skal føle, at de har mulighed for at gøre et meningsfuldt stykke arbejde, hvor de kan gøre det, de føler er vigtigt for børnene, for dem selv og for institutionen, uddyber han.