Lige lovligt friskt nok

Udgivet:29. juni 2022, 09.45

Læsetid:1 minut

Kathrine Olldag. Foto: Steen Brogaard

Af Kathrine Olldag folketingsmedlem og skatteordfører for Radikale Venstre

SKAT Konservative Dina Raabjerg og Michael Norup giver den gas i mandagens Folkeblad. Dina går direkte imod sit parti og foreslår en gevinstbeskatning af boliger. Det på trods af, at konservative Brian Mikkelsen var særdeles aktiv ordfører og en af hovedarkitekterne bag den nuværende ejendomsskattemodel.

Vurderingsstyrelsen er begyndt at udsende nye retvisende ejendomsvurderinger, og mange har allerede fået de penge tilbage, som de har betalt for meget i ejendomsskat i årevis.

Frem mod 2024, hvor den nye ejendomsskat er fuldt udrullet, vil de sidste få deres overskydende skat tilbage og begynde at få en mere retvisende ejendomsskat, som retfærdigt afspejler boligens faktuelle værdi. I hele landet.

Systemet er næsten oppe at køre på fuldt blus.

Men så vil Det Konservative Folkeparti åbenbart pludselig ud af aftalen 5 minutter i 12? Og bruge milliarder på at bygge et nyt IT-system eller hvad?

Det er en gratis omgang for Dina, men ville være en milliardregning for skatteborgerne.

Lad nu bare det nye system få lov til at arbejde og glæd dig Dina i mellemtiden over, at svenskerne, som har gevinstbeskatning af boliger, er dybt misundelige og arbejder på at få et system som vores.

Skattepolitik handler i dén grad om »alminidelige mennesker,« selvom Dina påstår, at de aftaler, vi laver på Borgen, ikke har noget med »almindelige« menneskers liv at gøre. I sig selv en bizar påstand i kølvandet på den bunke aftaler, vi har landet sammen på tværs af Folketingets partier inden for de sidste uger. Aftaler der alle kommer til at have direkte indflydelse på danskernes liv.

De »almindelige mennesker« nævnes klogeligt nok ikke af Michael Norup, hvis politiske drøm om, at arveafgiften afskaffes, vil koste milliarder og kun være til gavn for de allerrigeste. For husk nu, Michael, at afgiften først sætter ind, hvis du arver mere end 312.500 kroner.

Indlæser debat