Virksomhederne er nøglen

Der lyder ros fra Herning og Ikast-Brande Kommune til virksomhedernes sociale ansvar. Men der er behov for at få endnu flere med

11. juni 2019, 19.44

Annette Mosegaard (K) fra Ikast-Brande Kommune peger på, at der er store personlige gevinster for de udsatte ledige, der kommer tilbage i job. Samtidig er det en tung udgiftspost for kommunen. Foto: PR-foto

Hos kommunerne er man udmærket klar over, at det kan være svært for virksomhederne at forholde sig til social ansvarlighed i en travl hverdag.

Derfor er der i Herning og Ikast-Brande kommuner udviklet flere programmer og tiltag, som skal gøre det lettere og mere overskueligt for virksomhederne at tage ledige ind, som har udfordringer.

Og politisk er der fokus på, at der skal mange forskellige tiltag til.

- Løsningen er svær, men det, vi kan løfte det med, er at have mange mindre projekter rettet mod forskellige borgere og forskellige virksomhedstyper. Der er ikke kun én vej ud af det her. Det er et spørgsmål om at sætte forskellige ting i søen, siger Annette Mosegaard (K), der er byrådspolitiker i Ikast-Brande Kommune.

Hun er formand for byrådets Erhvervs-, Vækst- og Bosætningsudvalg og næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget.

For Annette Mosegaard står det helt klart, at virksomhederne er nøglen til at få succes med at hjælpe flere ledige, som står på kanten af arbejdsmarkedet.

- Vores tilgang er at være i tæt dialog med virksomhederne og sige, at vi skal løfte den her opgave i fællesskab. Hvis man ikke har virksomhederne med, så bliver det jo en aktivering, men hvis vi skal ud og snakke reelle job, så er det i samarbejde med virksomhederne, påpeger Annette Mosegaard.

Alle har ret til et job...