Nu kan man udfordre sine kolleger i pedaltramp

De første tilmeldinger fra arbejdspladser i Herning er allerede tikket ind til »Vi cykler til arbejde«

5. august 2020, 19.27

Kampagnen »Vi cykler til arbejde« gennemføres fra 1. september til 30. september, og man kan stadig nå at tilmelde sig. Foto: PR-foto

MOTION Normalt er det i maj måned, at Cyklistforbundet gennemfører den landsdækkende kampagne »Vi cykler til arbejde«, hvor man kan teste på jobbet, hvem der er mest ihærdig på den tohjulede.

Men i år er kampagnen på grund af coronavirus rykket til september, og tilmeldingen er åbnet.

Kampagnen har denne gang fået endnu flere elementer med, lyder det fra Cyklistforbundet i en pressemeddelelse.

Blandt andet får alle virksomheder en individuel CSR-rapport over de opnåede sundheds- og klima-effekter, og alle deltagere inviteres med i en gratis vinterversion.

- For eksempel kan du dag for dag se, hvor mange kilo CO2, du har sparet ved at cykle, og hvor mange træer du skulle have plantet, hvis du havde taget bilen. Flere danskere vil gerne leve klimavenligt, og vi vil vise, at cykling er noget af det mest klimavenlige transport, som findes, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Man tilmelder sig i hold på 2-16 deltagere på www.vcta.dk. Herefter er der fri adgang til at heppe og fejre hinanden, følge holdets og egne resultater, udfordre andre samt deltage i konkurrencer og trofæ-uddelinger.

Kan vinde et togkort

De første Herning-hold har allerede tilmeldt sig kampagnen, og det er de offentlige arbejdspladser, som indtil videre har været hurtigst i sadlen.

Der er blandt andet tilmeldt hold fra Regionshospitalet Herning, Plejecenter Lindegården og Bo- og Støttecenter Herning.

Ud over at man kan konkurrere internt på arbejdspladsen, er der også en række præmier at kæmpe om. Jo flere dage, der cykles, desto flere lodder får ens hold i den store præmielodtrækning, hvor hovedpræmien er en måneds fri togrejse i Europa til hele vinderholdet.

- Det handler ikke om at cykle længst eller hurtigst. Det handler om kollegialt fællesskab og gode oplevelser. Og er man, som flere og flere danskere er det, optaget af motion i hverdagen og en klimavenlig hverdag, så er det bare at komme op på cyklen lidt oftere, siger Klaus Bondam.

I 2019 cyklede 59.141 deltagere fordelt på 6060 cykelhold fra knapt 2.000 virksomheder i hele landet med i kampagnen. Tilsammen cyklede deltagerne i alt 233 gange rundt om jorden og forbrændte over 231 millioner kalorier.