Nørre Snede-firma med T-succes

Give Elementer har sammen med kunderne lavet et nyt beton-produkt

12. februar 2020, 13.57

Der sker også nytænkning i betonbranchen. Foto: Jakob Stigsen Andersen

BETON Først lavede de et L, og nu udvider de med et T. Betonfirmaet Give Elementers afdeling i Nørre Snede har sammen med kunder i industri, bolig og landskab lavet et nyt betonelement. Det skriver DagensByggeri.dk.

T-elementet er udviklet til anlægsprojekter. Den nye elementtype har været efterspurgt til terræn-nivellering som et lettere alternativ til det ellers populære L-element.

Den første ordre på det nye T-element er tikket ind hos Give Elementer. Faktisk hele 40 ordrer. Det nyudviklede T-element er en videreudvikling af det meget brugte L-formede element, som fabrikken udviklede tilbage i 1981.

- Det nye er, at vi med T-elementet letter elementhåndteringen i anlægsprojekter, hvor man etablerer støttevægge ved niveau- og terrænforskelle samt trappetrin, fortæller administrerende direktør i Give Elementfabrik Henrik Damø til Dagens Byggeri.

Han fortæller, at det er fast procedure, at Give Elementer udvikler nye elementer i samarbejde med deres kunder.

Virksomheden har produktionsenheder i Give, Nørre Snede og Gedsted, og tilsammen råder de over mere end 18.000 kvadratmeter produktion, lager og administration. Give Elementfabrik blev etableret i 1964 af Jens Eskildsen i hjertet af Jylland, og har siden leveret letbetonelementer til over 10.000 bygninger. Hovedsageligt leverer man elementerne i Danmark, men også til byggerier i Tyskland, Norge, Sverige, Færøerne og Polen.