Politi- og redningsfolk tør ikke længere køre stærkt under udrykning

13. januar 2020, 10.15

Peter Skaarup (DF). Foto: Steen Brogaard

FARTKONTROL Der er desværre en alvorlig bivirkning ved de mange fartkontroller, vi kender fra de danske gader og veje, da de også med jævne mellemrum tager billeder af udrykningskøretøjer. Disse kører i sagens natur over tilladt hastighed for at undsætte danskere i nød. Det kan have den konsekvens, at ambulanceførere samt politibetjente og andre redningsfolk kan få enorme bøder samt få frataget deres kørekort, selvom de blot passede deres arbejde og forsøgte at redde et menneske i nød.

Det er selvsagt fuldstændigt uacceptabelt og på mange måder helt uvirkeligt, at dansk politi- og retsvæsen ikke kan håndtere en så relativ banal problemstilling.

I Dansk Folkeparti står vi ubetinget på politi- og redningsfolkenes side.

De skal naturligvis hverken udsættes for bødestraf endsige fratagelse af kørekortet, fordi de kører med udrykning i høj hastighed. Konsekvensen er nu, at flere er begyndt at undlade at bryde hastighedsgrænserne under udrykning, hvilket kan medføre tab af førlighed og menneskeliv på grund af forsinket ankomst.

Derfor har jeg også rejst sagen over for justitsminister Nick Hækkerup (S), der desværre nøler noget med at få løst problematikken.