Tag Xbussen til og fra Aarhus hver halve time i myldretiden

17. juni 2017, 10.52

Xbussen mellem Herning og Aarhus kommer fra 25. juni til at køre hver halve time i myldretiden. Foto: Christian Sjurman

HERNING Når der søndag 25. juni er køreplanskift for Midttrafiks busser, sker der både tilpasninger og ændringer af regional- og lokalruter rundt i regionen.

På Herning-egnen kommer der flere afgange på rute 952X Ringkøbing-Herning-Silkeborg-Aarhus, så der bliver halvtimesdrift i myldretiden mellem Aarhus og Herning - endda på tilnærmelsesvist faste minuttal. Ved at skifte til rute 15 får man også flere forbindelser videre vestover mod Ringkøbing.

Højere hastighed ved motorvejskørsel har gjort det muligt at kappe nogle minutter af køretiden - også selv om Xbussen fremover stopper flere nye steder, blandt andet ved Bøgildvej i Ikast.

På nordvest-ruten 150 Herning-Vildbjerg-Ørnhøj bliver ruteføringen i Herning mere ensartet, så bussen kører via Brændgårdvej på alle afgange, med undtagelse af en enkelt morgenafgang direkte til uddannelsesstederne. Bussen plejer at køre omkring Møltrup, men da »der er tale om få kunder til/fra Møltrup«, vil det fremover ske sjældnere, dog under hensyn til skoleelever og uddannelsessøgende.

Man kan allerede nu se de nye køreplaner på midttrafik.dk. Her kan man også tjekke, om en bus er blandt dem, der lægger ud med en særlig sommerkøreplan frem til 7. august.