Corona-støttepulje: 300.000 kroner på vej til Ikast FC

Fodboldklubben Ikast FC glæder sig over at modtage maksimumbeløb fra DIF og DGI’s corona-støttepulje, men bekymrer sig også for fremtidsudsigterne i forhold til forsamlingsforbuddet

19. august 2020, 17.01

Fra dengang med håndtryk og næsten 4000 mennesker forsamlet til Ikast Cup. Ikast FC har netop modtaget 300.000 kroner fra DIF og DGI’s corona-støttepulje som kompensation for mistede indtægter fra blandt andet den populære cup. Foto: Tom Laursen

IKAST En besked til en værdi af 300.000 kroner er netop dumpet ind hos fodboldklubben Ikast FC.

Afsenderen er de idrætslige landsorganisationer DGI og DIF, der har fordelt deres fælles corona-hjælpepulje mellem de over 3000 ansøgere fra hele landet.

Godt 6,1 millioner kroner af puljen på i alt 44 millioner hjælpekroner er gået til klubber i Midt- og Vestjylland, og heraf de 300.000 kroner til Ikast FC.

Her glæder kasserer John Larsen sig sammen med resten af bestyrelsen over tildelingen.

- Vi har søgt alle tilgængelige midler og med 300.000 kroner fået det maksimale beløb, man kan opnå. Det er vi naturligvis glade for, siger John Larsen.

Falder på tørt sted

Og corona-kronerne falder på et tørt sted. Ikast FC er i indeværende sæson gået glip af indtægterne fra blandt andet den aflyste Ikast Cup i juni, som i fjor indbragte klubben over 700.000 kroner.

- I stedet for 0 kroner fra Ikast Cup har vi nu 300.000 kroner at gøre godt med til drift og vedligehold. Det er et godt plaster på et stort sår. Pengene skal gå til at støtte aktiviteter på de forskellige hold i klubben, til faciliteter og rekvisitter. Og så har vi i de seneste år investeret en god del penge i renovering af vores baneanlæg, og de lån skal vi også bruge penge til at afdrage på, siger John Larsen.

Også klubbens formand, Michael V. Sørensen, glæder sig over støttekronerne. Men han tillader sig samtidig at kigge fremad. Støttekronerne fra de to idrætsforeningers støttepulje er kompensation for klubbens manglende indtægter i forbindelse med stævner og andre indtægtskilder, som på grund af coronavirus er forsvundet.

Uvis fremtid

- Vi er super glade for støtten fra corona-puljen, som er et meget vigtigt tilskud for os. Men sammen med resten af landets klubber er situationen fremover jo stadig uvis. En del af vores indtægtsgrundlag er bemanding af boderne på MCH Arena i forbindelse med FC Midtjyllands hjemmekampe. Hvad sker der med den del, hvis FC Midtjylland ikke får lov at spille for ret mange tilskuere? Sammen med andre klubber, der arrangerer store stævner, bekymrer vi os efterhånden også for 2021 - for får vi lov til at samle større forsamlinger til den tid? Bliver vores cup til noget næste år? lyder de retoriske spørgsmål fra fodboldformanden i Ikast.

De foreløbige 44 millioner støttekroner fordelt blandt landets idrætsklubber fra DIF og DGI’s corona-hjælpepulje er ydet som ekstraordinært tilskud besluttet af et bredt udsnit af Folketingets partier tilbage i april.

Støttepuljen blev etableret for at yde ekstraordinære tilskud til lokale idrætsforeninger for at afbøde de økonomiske konsekvenser, foreningerne har oplevet som følge af corona-pandemien og den medfølgende nedlukning af aktiviteter.