50 kilometer på 50 dage: Gå med i cityforeningens City Camino

Gå med i Herning Cityforenings City Camino og få chancen for at vinde et af 300 gavekort til en værdi á 500 kroner til Herning Citys butikker og spisesteder

24. februar 2021, 09.27

Fra i dag 24. februar til 14. april 2021 kan man gå med på City Caminoen, som har fokus på sundhed og på detailhandlen i city, og går man med, deltager man samtidig i konkurrencen om 300 gavekort á 500 kroner til Herning Citys butikker og spisesteder, fortæller citychef Allan Kristensen, der gik den »rigtige« camino i Spanien for to år siden. Foto: Tom Laursen

HERNING Er du klar til at gå 50 kilometer på 50 dage? Så kan du fra i dag til og med 14. april deltage i Herning Cityforenings nyeste tiltag City Caminoen, hvor der er 300 gavekort á 500 kroner på spil.

City Caminoen har fokus på lokalområdet, på sundhed og ikke mindst på støtte til midtbyens butikker og spisesteder.

- Første gang ordet City Camino var i mine tanker, var på den »rigtige« Camino for to år siden på vej fra Porto til Santiago De Compostela, fortæller citychef Allan Kristensen i en pressemeddelelse.

- På sådan en tur er der tid til tanker, men at ideen så kommer til live her to år efter, midt i en pandemi, er bare dejligt, siger han.

Klip et gå-kort ud

Hvis man har lyst til at deltage i City Camino, skal man blot klippe et gå-kort ud af Herning Cityforenings annonce i dagens avis, eller printe det fra foreningens hjemmeside, eller fra Facebookgruppen »Herning City Camino«.

Hver gang man har været ude at gå, udfylder man kortet. Når man rammer 50 kilometer, afleveres kortet i brevsprækken på Mediehuset Herning Folkeblad, Østergade 21 - den som sidder på siden af bygningen i retning af DGI-Huset - og man deltager automatisk i lodtrækningen om et af de 300 gavekort á 500 kroner.

Hvis man har lyst til at få flere vinderchancer, må man gerne printe flere gå-kort. Men det kræver naturligvis, at man går eller løber 50 kilometer i alt for hvert kort. Vinderne trækkes i uge 16, og de får direkte besked.

Gå, løb - minus cykel

Der er også oprettet en Facebookgruppe, »Herning City Camino«, som man kan anmode om medlemskab af. I gruppen kan man, ud over at printe gå-kortet og se info om konkurrencen, også dele billeder, stemninger, ruter og meget mere.

Om man går eller løber er op til én selv, og man bestemmer også selv, hvor man vil gå sine kilometer - cykelkilometer gælder ikke - men alle caminoer har ruter, så Herning Cityforening har naturligvis inspiration til forskellige ruter, man kan vælge imellem på City Caminoen.

- Det gælder om at komme ud og opleve vores by, kommune og områderne omkring byen, siger Allan Kristensen og tilføjer med et glimt i øjet:

- De kilometer du går i city, når der forhåbentlig snart er blevet lukket op igen, tæller selvfølgelig også med.

Stor opbakning

Det er gratis at deltage i City Caminoen, som er et tiltag fra Herning Cityforening i samarbejde med byens pengeinstitutter og ejendomsmæglere/erhvervsmæglere, som har sponsoreret gavekortene.

- 10 af byens 12 banker og 10 ejendoms/erhvervsmæglere har bakket op med sponsorater for et samlet beløb på 150.000 kroner. Beløbet købes der gavekort for hos citys 155 butikker og spisesteder, fortæller Allan Kristensen.

- Jeg synes, det er en begivenhed med mange vindere. Der er citys butikker, sponsorerne, og ikke mindst noget lokal sundhed og lokal interesse for at lære nye områder, stier og natur at kende i vores smukke kommune. Jeg tænker, det godt kunne blive en tilbagevendende begivenhed hvert forår, siger citychefen.

Inspiration til city camino

Hjertestien

Knudmosen

Fuglsang Sø

Gødstrup Sø

Gågaden i City

Løvbakkerne

Sunds Sø

Søby brunkulslejer

Momhøje ved Kibæk

Skovsnogen ved Skarrild

Den hvide by i Birk