112

Politiet afspærrer område omkring politigården: Rullemarie tjekker fund af mistænkelig genstand

Politiet i Herning har fredag eftermiddag været nødt til at afspærre område omkring politistationen efter fund af mistænkelig genstand

19. februar 2021, 16.23

Politiet arbejder fredag eftermiddag med et mistænkeligt fundet ved politigården i Herning. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING OPDATERET kl. 16.45:

På Twitter oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, at »politiet i øjeblikket arbejder med en hændelse ved politigården i Herning.«

Vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen, fortæller til Folkebladet, at der er tale om et fund af en mistænkelig genstand.

Han bekræfter også for Folkebladet, at robotten "rullemarie" er sendt på arbejde. "Rullemarie" bruges blandt andet til at undersøge, fjerne og uskadeliggøre ting, som mistænkes for at være bomber, ammunition, fyrværkeri eller ustabile kemiske stoffer.

- Forsvarets ammunitionsryddere er blevet rekvireret. Det bliver de i den kaliber af sager, siger vagtchefen.

Læs også
Se billeder af politiaktion efter mistænkeligt fund: Rullemarie, afspærringer og betjente

Henrik Nielsen vil ikke kommentere på, om den mistænkelige genstand kan være en bombe, og han kan ikke give en tidshorisont på, hvor længe arbejdet vil stå på.

Han tilføjer, at der ikke er tale om personer, der er kommet til skade.

Der skulle også være sendt en drone i luften for at undersøge sagen.

Politiet oplyser desuden, at det desværre har været nødvendigt at afspærre Dronningens Boulevard ved området omkring politistationen - fra Uno-X-tanken og op til motorvejsrundkørslen. Flere veje omkring politigården er også afspærret - blandt andet ved Poulsgade, Laulundgade og Haraldsgade. Der er også flere betjente i området.

Ifølge Folkebladets oplysninger giver afspærringen anledning til flere trafikale udfordringer, så man gøre klogt i at køre forsigtigt.