Morgenfest på Fox: VM-vindere vil ikke stoppe med at fejre

Morgen-fodgængere kunne se et skørt syn. Håndboldfest i bar mave på værtshus efter VM-sejr

Udgivet:28. januar 2019, 08.22

Læsetid:2 minutter

Jan Taulbjerg - her fra en tidligere lejlighed, hvor han er fuldt påklædt - fortæller, at der festes igennem på Fox & Hounds, og forbipasserende kunne måbende se fulde mænd i bar mave danse løs, selv om uret viste 8.30. Foto: Henrik Ole Jensen

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

Herning Guldfesten vil ingen ende tage. Det kunne man ved selvsyn konstatere, hvis man gik forbi værtshuset Fox & Hounds i Østergade i Herning. Her kunne man nemlig gennem ruderne se en flok mænd i bar mave danse og synge løs, selv om uret på det tidspunkt viste 8.30.

Baren havde her lukket for de almindelige gæster, men ansatte, venner af huset og flere af de nykårede verdensmestre i håndbold festede fortsat.

Det fortæller ejer Jan Taulbjerg - også i bar mave.

- Det er ikke så tit man ser det, griner han og slår sig på maven - og fortæller, at festen i første omgang så ud til at ebbe ud ved 5.30-tiden.

- Vi var egentlig ved at lukke, men det var svært at sige nej til sådan en flok verdensmestre, siger han.

Bartender Kasper Jakobsen - der har beholdt skjorten på - fortæller, at det var Mikkel Hansen, der ved lukketid ville give en omgang til alle.

- Vi havde egentlig for længst ringet med klokken for sidste omgang, men det er jo ikke hver dag, vi vinder VM, siger han.

Kasper Jakobsen er glad for, at de ansatte fejrer løs.

- De har knoklet virkelig hårdt under VM, så det er fedt, at de også kan fejre guldet, siger han.

På trods af at verdensmesterskabet kom i hus på en søndag aften, var der ikke meget plads i baren. Ud over glade håndboldfans nød også en håndfuld franskmænd en kold øl.

- Vi havde meget travlt i går aftes. Nikola Karabatic og nogle af de andre fra det franske hold kiggede også forbi, fortæller Jan Taulbjerg.

Det er ikke normalt for Jan Taulbjerg at være på arbejde natten til mandag - og han fortæller, at han lige skal nå i bad, for det er ham, der skulle åbne baren kokken 12.00.

Her skulle han huske at sende håndboldherrerne videre mod København, da de skal fejres på Rådhuspladsen klokken 17 - hvis tømmermændene tillader det...